Den socialdemokratiske ordfører vendte på en tallerken i sagen om islamisters magtovertagelse i Brøndby fodboldklub

Onsdag kom frem, at den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir havde taget magten i vestegnsklubben Brøndby Strand IK og blandt andet forbudt øl og røde pølser i klubbens cafeteria. Det gav panderynken og bekymring hos de fleste partiers ordførere. Men ikke alle steder. Det blev tværtimod hilst velkommen af Socialdemokratiets Mette Reissmann:

 

”Hvis bestyrelsesmedlemmerne, som er medlem af Hizb ut-Tahrir, er interesserede i at udvikle klubben ud fra almindelige foreningsværdier, så er det udmærket,” sagde hun blandt andet til Jyllands-Posten torsdag og understregede:

 

”Alkohol og sport hører ikke sammen, så jeg synes, at det er glimrende, at det ryger ud af cafeteriet. Med hensyn til de røde pølser må det være en smagssag. Det er noget, som bestyrelsen må tage op, hvis det bliver et problem – det er ikke op til politikerne at bestemme, om der skal serveres svinekød eller ej.”

 

Hizb ut-Tahrir er forbudt i en række lande. Herhjemme har den også gjort sig bemærket ved at tage afstand fra demokrati og andre grundlæggende danske værdier. Organisationen agiterer for, at muslimer skal boykotte demokratiske valg som for eksempel folketingsvalg. Det erklærede mål er at omdanne Danmark til en rendyrket sharia-stat, og den henviser i sin agitation til Koran-citater, hvor der opfordres til vold.

 

Dansk Folkeparti: Himmelråbende naivt

Mette Reissmanns positive udmelding om Hizb ut-Tahrir fik da også Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, helt op i det røde felt:

 

”Det er en rystende og himmelrådende naivitet, som vi her oplever. Vi må vide, om der er tale om en ordfører på vildspor, eller om der virkelig er tale om regeringens officielle holdning,” skrev Martin Henriksen i en pressemeddelelse fredag og fortsatte:

 

”Så enten må Socialdemokratiets formand straks sætte sin ordfører på plads, eller også må vi konkludere, at det ledende regeringsparti finder det i sin orden, at islamister har mulighed for at bruge en foldboldklub som platform for at udbrede deres budskab.”

 

Aldrig så snart var Martin Henriksens pressemeddelelse landet rundt omkring på redaktionerne, førend der skete et nærmest mirakuløst og opsigtsvækkende holdningsskifte hos den socialdemokratiske integrationsordfører.

 

Nu mener Mette Reissmann det stik modsatte

Torsdag hørte alkohol og sport ikke sammen, og det var derfor helt fint, at Hizb ut-Tahrir havde forbudt øl i klubbens cafeteria.

 

Læs også
Det er muligt at forbyde voldelige foreninger og organisationer

Fredag lød der helt andre toner fra Mette Reissmann.

 

Nu skal dansk kultur ”ikke undertrykkes eller udelukkes i foreninger,” skrev hun til Jyllands-Posten og fortsatte:

 

”Jeg tror det, at hygge sig med en øl efter træning eller kamp er en vigtig del det sociale samvær i en fodboldklub, og sådan skal det også blive ved med at være”.

 

Og ikke nok med det. Nu erklærede hun også:

 

”En antidemokratisk organisation har ikke noget at gøre i ledelsen af en dansk foldboldklub, de skal holde sig væk. Foreningslivet er grundstenen i dansk demokrati og uforeneligt med en antidemokratisk organisation som Hizb ut-Tahrir,” skrev hun til Jyllands-Posten.

 

Frygter for ungdommen

Lokalpolitikerne i Brøndby frygter nu, hvad der vil ske med klubben og det store integrationsarbejde, den udfører, efter at Hizb ut-Tahrir har taget magten over klubben.

Læs også
Islam og Grundloven

 

”Fodboldklubben har virkelig fået mange af de rødder, som vi har haft, til at finde en anden vej ved at interessere sig for foldbold. Det er vigtigt, at det arbejde ikke går fløjten,” siger formanden for kommunens idræts- og fritidsudvalg, Kent Max Magelund (S), til Politiken.

 

Samme bekymring udtrykker klubben tidligere formand, Henrik Pedersen:

 

”Kan du forestille dig en bedre platform for Hizb ut-Tahrir end en fodboldklub til at komme i kontakt med unge muslimske drenge. Når du samtidig har at gøre med nogle dygtige agitatorer, der er virkelig gode til at få tingene til at se godt ud, kan man godt blive bekymret for, hvad den base kan føre til,” siger Henrik Petersen til Politiken.

 

På rådhuset i Brøndby er borgmester Ib Terp (S) så bekymret over udviklingen, at han nu sætter boldklubben under overvågning.

 

”Hvis der foregår en sammenblanding af religion og idræt, må vi undersøge mulighederne for at standse kommunens tilskud til klubben, for den sammenblanding er helt urimeligt,” siger Ib Terp til Berlingske.

 

Fremtrædende medlemmer af Hizb ut-Tahrir

Læs også
Folkeafstemninger – den fortiede kur mod ”populisme”

Den nye formand for Brøndby Strand IK, Zahid Mansoor, og klubbens kasserer, Ibrahim Atrach, er, som vi tidligere her skrevet her i avisen, begge fremtrædende medlemmer af Hizb ut-Tahrir Skandinavien.

 

Zahid Mansoor er blandt andet berygtet for en udtalelse om, at kun islam kan løse bandeproblemet. Det burde give anledning til rynkede bryn hos Brøndby Kommune, hvor han er lønnet gadeplansmedarbejder med det formål at forhindre de unge i at tilslutte sig banderne. (Den Korte Avis)

 

Det danske demokrati er ikke værd at spilde tid på

Ibrahim Atrach fortalte forleden til Ekstra Bladet, hvad han ville svare, hvis en af klubbens unge medlemmer kom og spurgte ham til råds om demokratiet:

 

”Uanset om man er muslim eller ikke-muslim, vil jeg sige: Prøv lige at overveje, om dette demokrati er værd at spilde tid på. Jeg vil selvfølgelig være en kujon og sige: Gå ud og stem, når jeg selv mener, at det er ligegyldigt og i virkeligheden utroværdigt,” siger Ibrahim Atrach om den demokrativejledning, de unge muslimer i fremtiden vil få i Brøndby Strand IK.

 

Og på gadeplan vil Zahid Mansoor islamisere de unge for at sikre, at de ikke havner i banderne, men derimod i Hizb ut-Tahrir.

 

Det går rigtigt godt i Brøndby.

Læs også
Jeg spurgte mine svenske venner, hvorfor de ikke gjorde noget ved indvandringen – så kom sandheden på bordet
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…