Blødsødenhed trækker kriminelle rumænere til Danmark

Danske fængsler opfattes som femstjernede hoteller. Der er tale om rigtig gode forhold og de udenlandske indsatte får penge, som de kan sende hjem til deres familier.

 

TV2’s ”Station 2” kunne forleden præsentere den undrende danske befolkning for rumæneren, Dumitru Pacuta. Han afsoner en dom for 24 indbrud i Nyborg Statsfængsel, og han sammenligner selv sit fængselsophold som et besøg på et femstjernet hotel.

 

Han får hver måned udbetalt 4500 kr., og halvdelen af pengene sender han månedligt hjem til sin mor i Rumænien. Der er tale om relativt mange penge, idet det svarer til en rumænsk månedsløn.

 

Hver tiende fængslet i Danmark er Østeuropæer.

 

Dumitru Pacuta opfordrer ligefrem andre østeuropæere til at lave kriminalitet, så de kan blive fængslet i Danmark. Vores humanitære forhold i de danske fængsler udgør åbenbart et paradis for disse kriminelle, og det koster kassen for de danske skatteydere.

 

Derfor kan det kun gå for langsomt med at få gennemført EU aftalen fra 2009. Denne aftale forpligter EU-landene til at modtage deres egne statsborgere til afsoning i hjemlandet, når de er dømt for kriminalitet i et andet EU land.

 

Det er ufatteligt, at skatteyderne skal belastes af fyldte fængsler med mennesker, som slet ikke hører til her. Den præventive virkning vil givetvis også være stor, hvis kriminelle som Pacuta blev sendt hjem til afsoning i et rumænsk fængsel.

 

I øvrigt har Pacuta tidligere har afsonet en straf i Rumænien af samme varighed for ét indbrud, som han i Danmark afsoner for 24 indbrud. Det siger en del om den danske blødsødenhed.

 

Straksafsoning i hjemlandet bør være EU-landenes klare mål. Og en prioritet for den danske regering.

 

Det er dyrt for skatteborgerne, belastende for fængslerne og til grin for hele det danske samfund, at indsatte sammenligner deres fængselsophold som et ophold på et femstjernet hotel.

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

Kristian Pihl Lorentzen, MF og medlem af Retsudvalget for Venstre

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…