Regeringens politik fastholder nydanskere og deres børn på overførselsindkomst

Arkiv

I søndags kunne man i Politiken læse to nydanske fædres analyse af, hvorfor nogle nydanske forældre har fejlet. En del af nydanskernes børn er endt på kontanthjælp, og nogle er sågar blevet kriminelle.

 

Fædrene når frem til, at det delvis skyldes, at de har været sygeliggjort og fastholdt i kontanthjælp af velfærdsdanmark. Den del af de nydanske forældre, som er blevet hængende i kontanthjælpssystemet, har ikke haft mulighed for at være gode forbilleder for deres børn.

 

Deltager ikke

Forældrenes manglende involvering i børnenes liv er også et punkt, hvor flere de nydanske forældre har svigtet.  De to fædre nævner f.eks. manglende deltagelse i forældresamarbejdet i skolen, manglende deltagelse i legegrupper mm.

 

Det er sådan set steder, hvor vi godt ved, at det er svært at få nydanskere til at involvere sig.  Men disse overvejelser må da give grund til eftertanke hos regeringen.

 

Politik fastholder nydanskere på overførselsindkomst

Den røde regering afskaffede en række incitamenter til at komme i arbejde, da den kom til magten. Det var incitamenter, som især skulle få nydanskere i arbejde. Det har bl.a. betydet, at et ægtepar på kontanthjælp skal ud og skaffe en månedsløn på over 30.000 kr., før det kan betale sig at arbejde. Og det kan være svært.

 

Regeringens politik fastholder nydanskere på overførselsindkomst og holder dem væk fra arbejdsmarkedet. At stå udenfor arbejdsmarkedet kan let føre til dårligere integration og flere ghettoer.

 

Vi ved også, hvad det betyder for børnene. Deres chance for at kunne klare sig selv bliver mindre og dermed bliver børnenes fremtidsudsigter dårligere.

 

Hjælp til at blive selvforsørgende

Derfor er det så vigtigt at løfte forældrene ud af offentlig forsørgelse.

 

Der er brug for at få nydanskerne ud på arbejdsmarkedet, og der er brug for, at de igen føler, at det er ærefuldt at kunne klare sig selv.

Læs også
4 ud af 5 børn med forældre på kontanthjælp har indvandrerbaggrund

 

Det at kunne forsørge sig selv er et æresbegreb, som mange nydanskere har med fra deres hjemland, men som de glemmer, når det danske velfærdssamfund klarer det hele for dem. I stedet har en del af nydanskerne fået den kultur, at det er bedst at være på kontanthjælp.

 

Det er helt uacceptabelt. Vi må give dem deres stolthed i at kunne klare sig selv tilbage.

 

Louise Schack Elholm er familieordfører for Venstre

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…