Efter ferien træder den ny folkeskolereform i kraft – den bliver en ren katastrofe

Foto: Colourbox
Rear view of pupils raising arms during the lesson with teacher looking at them

Når folkeskoleeleverne møder i skole efter sommerferien, vil de møde utilfredshed, forvirring og rod. Det er selvfølgelig lærerne, som elever og forældre konkret vil møde, men der er slet ingen tvivl om, at skylden tilhører regeringen.

 

Folkeskolereformen bliver en fiasko

En lang række skole- og ledelseseksperter sige lige ud i ugebrevet Mandag Morgen, at regeringens folkeskolereform vil blive en fiasko.

 

Mandag Morgen kan fortælle, at 8 ud af 10 lærere ikke ved, hvordan de skal tilrettelægge undervisningen efter ferien, at hver tredje lærer overvejer at droppe lærerfaget på grund af reformen, og at 7 ud af 10 skoler mangler penge til at gennemføre den.

 

Ifølge fagfolkene skyldes fiaskoen primært, at regeringen vil gennemtrumfe alt for mange forandringer på alt for kort tid.

 

Det er rigtigt – det er hovedproblemet på kort sigt. Regeringen har simpelthen skabt kaotiske tilstande på skolerne – til ingen verdens nytte.

 

På lang sigt er problemet dog endnu større. For selve indholdet i reformen er så langt fra at løse folkeskolens problemer, at det gør mig virkelig bekymret.

 

Mangler autoritetstro

Folkeskolereformen gør intet for at genoprette det autoritetstab, som lærerne kæmper med til stor skade for eleverne. Uro, støj og spildt undervisningstid vil stadig være en del af det danske folkeskoleliv. Den faglige fordybelse, gentagelsen og de konkrete kundskaber er en mangelvare i dag, og det vil det fortsat være.

 

Reformen er rettet mod de svageste elever, mens alle andre bare skal rette ind. Skoledagen bliver forlænget, og elevernes eget fritidsliv bliver erstattet med zumba og ny-cirkus på skoleskemaet. Heldagsskolen er en totalitær omklamring af familie- og børnelivet.

 

Regeringen svigter eleverne, og jeg håber, at protesterne fra forældre og lærere vil vokse i styrke, så eleverne kan få den skole, de fortjener.

 

Læs også
Ny S-minister løber fra sit ansvar for, at indvandrerbørn lærer dansk sprog og danske værdier

Merete Riisager er uddannelsesordfører for Liberal Alliance

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…