Regeringen siger, den vil hjælpe de ‘fattige’ – men i virkeligheden svigter den dem

Arkiv (Foto: Steen Raaschou)

Regeringen har spillet fallit på integrationsområdet, når fire ud af fem ægtepar på kontanthjælp er indvandrere eller efterkommere af indvandrere. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, men det stopper desværre ikke her, for de gambler også med den kommende generation.

 

Det undrer mig, at regeringen ikke gør en indsats for at få ægtepar væk fra kontanthjælpen og ud på arbejdsmarkedet. Jeg tror på, at beskæftigelse er et af de vigtigste elementer til en vellykket integration. Regeringen har fjernet både 225-timers reglen og kontanthjælpsloftet. Derfor er der ikke længere en økonomisk gevinst ved at finde et arbejde.

 

Det bekymrer mig, at vi taber familier på gulvet, når børnene oplever, at begge deres forældre er på kontakthjælp over længere tid. Forældrene fører ikke stoltheden af at have et arbejde, kollegaer eller noget at stå op til videre til deres børn. Generationer før os har gjort en dyd ud af at bidrage til fællesskabet, til deres næste og til at bygge samfundet op. De værdier er i den grad i frit fald.

 

Forskning og undersøgelser viser, at i de hjem, hvor forældrene er aktive blandt andet på arbejdsmarkedet, klarer børnene sig bedre både i skolen og socialt. Vi er alle et produkt af det, vi vokser op med. Det er – og har altid været – undtagelsen at bryde de normer og mønstre, man er vokset op med. Et af de væsentligste problemer med, at forældre er på kontanthjælp, er, at deres børn med stor sandsynlighed selv ender i kontanthjælpssystemet.

 

Det skal altid kunne betale sig at arbejde, og derfor skal vi sikre, at de systemer vi indretter, og overførselsindkomster vi udbetaler, ikke trækker i den forkerte retning. Regeringens politik har haft den modsatte effekt, og derfor vil vi gerne rette op på det ved blandt andet at indføre et moderne kontanthjælpsloft og give skattelettelser i bunden. Det er ansvarlig politik både nu og for den kommende generation.

 

Fatma Øktem, MF (V)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…