Rabiate islamister marcherer rundt og patruljerer i gaderne – stadig flere unge tiltrækkes af deres budskab

Natten mellem onsdag og torsdag gik en gruppe mennesker rundt i centrum af den tyske by Wuppertal. Nogle af dem bar orange veste, hvor der stod ”Shariah Police” på – altså Sharia-Politi.

 

De optrådte som et selvbestaltet moralpoliti, der gik rundt i nærheden af værtshuse, diskoteker og kasinoer og opfordrede forbipasserende til at afstå fra den slags aktiviteter, som strider mod den islamiske sharia-lovgivning. Man ser ”patruljen” på videoen her.

 

Folk fik at vide, at de skulle lade være med at drikke alkohol, ryge, spille musik og gå i stram påklædning – det sidste gælder specielt kvinderne.

 

Gruppen henvendte sig især til muslimer, men også andre blev belemret med deres anmassende islamiske moralprædikener.

 

Lignende aktiviteter har tidligere fundet sted i Bonn, hvor den slags typer prøvede at tvinge muslimske kvinder til at tilsløre sig. Og gruppen fra Wuppertal siger, at der er planer om at lave tilsvarende patruljer i andre byer.

 

Tyske politikere og politifolk har vendt sig skarpt mod dette forsøg på at skabe en slags parallelt politi. Det undersøges, om gruppen kan straffes som en ulovlig forsamling.

 

Frygten for radikalisering

I sig selv skete der ikke så meget den aften i Wuppertal. Men myndighedernes reagerer kraftigt, fordi de ser dette ”sharia-politi” som udtryk for en kraftig radikalisering blandt grupper af muslimer. Denne bekymring bliver forstærket af Islamisk Stat.

 

De rabiate islamister optræder mere selvbevidst og offensivt, og de trækker stadig flere unge muslimer ind i deres miljø.

 

I videoen udtrykker muslimske repræsentanter i Wuppertal en bekymring for denne radikalisering. Wuppertal ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen, som har Tysklands største muslimske befolkning.

 

Muslimske patruljer i Storbritannien

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

Den Korte Avis har tidligere berettet om muslimske moralpatruljer i Storbritannien, som til tider har været ret aggressive i deres optræden over for almindelige briter – for eksempel hvis de kom gående med en øl i hånden.

 

De har simpelt hen udråbt bestemte områder i London som ”muslimske zoner”, som skal forestille at være under deres herredømme.

 

Fænomenet vil formentlig også komme til de større danske byer.

 

En bombemand for retten

Bag den patruljerende gruppe i Wuppertal ligger et bredere islamistisk miljø. I Tyskland går en stor del af dette miljø under begrebet ”salafister”. Salafismen, som er en særdeles rabiat afart af islam, har rødder i den arabiske verden, herunder Saudi-Arabien og Qatar.

 

Men nu breder den sig altså også i Tyskland. I et interview med den tyske tv-station ZDF påpegede lederen af efterretningstjenesten i Nordrhein-Westfalen, at salafisterne i stigende grad bruger vold for at nå deres mål.

 

Det bliver understreget netop i disse dage.

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

 

Mandag startede nemlig retssagen i Düsseldorf mod en salafistisk bombemand og hans hjælpere. Den 27-årige bombemand Marco G. havde efterladt en taske med en bombe på en perron på Bonns hovedbanegård i december 2012.

 

Forbipasserende bemærkede tasken og varskoede politiet. Kun en fejl ved bomben havde forhindret en eksplosion. Gruppen anklages også for at planlægge et mord på en islamkritisk aktivist.

 

Retssagen åbnes i en meget spændt atmosfære, fordi man netop i sidste uge oplevede ”sharia-politiet” i Wuppertal.

 

Salafist-miljøet er også grobund for hellige krigere, der drager fra Tyskland til Syrien og Irak.

 

Mistænkte for terror

Lørdag i sidste uge anholdt tysk politi så i øvrigt tre unge mænd i Frankfurts lufthavn. De er under stærk mistanke for at være medlemmer af den berygtede somaliske terrororganisation al-Shabaab og for at forberede alvorlig undergravende vold.

 

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

Al-Shabaab har også en del tilhængere i Danmark.

 

Der sker en meget tydelig radikalisering af unge muslimer i dagens Europa. I Danmark, i Storbritannien, i Frankrig og andre lande. Tyskland har fået sin andel af denne truende udvikling.

 

(Kilder: DW, Gatestone Institute, SWR, The Local)

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…