Wien: Protester mod forfølgelse af kristne på FN’s Menneskerettighedsdag

Foto: Henrik Ræder Clausen

Kristne organisationer i Østrig brugte for sjette år i træk FN’s Menneskeretsdag til et stort arrangement i protest mod kristenforfølgelserne verden over.

 

Der var en pressekonference med fremlæggelse af de mange problemer, kristne står over for i disse tider, og et fakkeltog gennem Wiens gader fra Operahuset til Stephansdom, hvor der blev afholdt en stor messe for de forfulgte.

 

En rodet pressekonference

Christian Solidarity International (CSI), der var hovedarrangør af protestdagen, afholdt først en pressekonference. Her talte Dr. Elmar Kuhn (CSI), Kurt Igler (Open Doors), Johann Marte (Pro Oriente), Herbert Rechberger (Kirche in Note) og Martin Kugler (OIDAC) om de kristnes situation.

 

Der var et naturligt fokus på Islamisk Stat og deres systematiske udryddelse af kristne samfund, men også situationen i Nordkorea og forskellige andre samfundsmæssige tendenser blev diskuteret.

 

Derefter fremhævede CSI deres glæde ved at have en muslim med i panelet, religionspædagog Dr. Ednan Aslan, der er en kendt muslim af tyrkisk afstamning. Han understregede i sit indlæg at Islamisk Stat gør nøjagtigt hvad saudisk støttede moskeer og imamer prædiker, og at der ikke kan findes nogen væsentlig ideologisk forskel mellem de to parter.

Læs også
Irakisk migrant dræbte sin samleverske, fordi hun sagde, at han ikke havde hår på brystet

 

Han fortsatte med at afvise, at koranen er et helligt skrift i bogstavlig forstand, og sagde at bogens oprindelse betyder, at der er fejl og mangler i den – og netop det er, iflg. Dr. Aslan, en kilde til håb. Hvis man investerer flere midler i islamiske organisationer, kan koranen og de øvrige islamiske skrifter (Bukhari blev fremhævet) muligvis omfortolkes, så de passer til moderne, frie samfund.

 

Direkte adspurgt kunne han dog ikke give noget konkret forslag til, hvordan ord som ‘halshugges’ kan gives en ny tolkning, der er lige så gyldig som den umiddelbare, eller hvorfor vi overhovedet accepterer den slags skrifter som ‘hellige’ og tilladt at bruge i trossamfund i Vesten.

 

Fakkeltog med klare budskaber

Men uklarheden ved pressekonferencen blev helt fejet af banen i aftenens fakkeltog fra Operahuset til Stephansdom. Over tusinde mennesker deltog med fakler og bannere som ”Religionsfrihed er en menneskeret”, ”100 millioner forfulgte kristne i verden”, ”Stop folkemordet på kristne”, og ikke mindst det ledende ”Mord – Voldtægt – Brændende kirker – Tvangsislamisering”. Fakkeltoget blev anført af en præst med et stort krucifiks, mens Dr. Elmar Kuhn fra CSI holdt tale undervejs. Maltheserkirken, der ligger midt på Wiens gågade, ringede med klokkerne som opbakning.

 

Knapper med bogstavet ‘N’

Ud over foldere med information om situationen rundt om i verden blev der også uddelt små knapper med bogstavet ‘N’ på arabisk. Det er det tegn, Islamisk Stat og andre islamister bruger til at udpege kristnes hjem og anden ejendom, så de kan gøres til mål for angreb, bortførelser, drab og ødelæggelse – et tegn, man i dag ser mange steder i det tidligere stærkt kristne land Syrien. Den måde, tegnet bruges, bringer mindelser om national-socialisterne udpegning af jødisk ejendom, og gav stof til eftertanke i en tid, hvor også kristne i vesten ofte må have politibeskyttelse, hvis de er konverteret fra islam, eller er alt for højrøstede i deres kritik af islamisk ideologi.

 

Efter den rolige gang gennem det julepyntede Wien, forbi julemarked og kæmpe juletræer, gik deltagerne ind i den gotiske Stephansdom katedral. Bannerne var med i kirken, og demonstrerede dermed den østrigske kirkes fulde opbakning til protesterne. Den gamle kirke, der har ligget på stedet i over 850 år, gav et stille historisk perspektiv til de lidelser, kristne verden over gennemgår i dag. Midt i protesterne savnede man dog konkrete forslag til, hvad vores politikere kan foretage sig for faktisk at beskytte de kristne og imødegå de ideologier, der retfærdiggør forfølgelserne.

Læs også
Østrig vil afvise statsborgere, der har kæmpet for IS – herhjemme har Lars Løkke sagt, at det er umuligt

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…