Her er vores argumenter for flygtningelejre i nærområderne

Der er ikke noget nyt under solen, når man siger, at venstrefløjen har taget patent på godheden. I hvert fald når det gælder retorik. Faktisk udelukkende når det gælder retorik. For vi har aldrig behandlet syge, ældre og flygtninge så ringe, som vi gør i dag. Syge dør på gaden, ældre svøbes i ble og flygtninge bliver behandlet som kvæg.

 

Vi tager imod langt flere mennesker, end vi kan huse og forsørge, vi åbner grænser på fuld gab og lover folk familiesammenføring, selv om vi dårligt nok kan rumme de flygtninge, der er her i forvejen.

 

Den blå blok har i en lang årrække foreslået, at man hjælper flygtninge i nærområderne. Af to grunde. For det første kan man for de samme ressourcer hjælpe langt flere mennesker og meget bedre. For det andet vil det, som Asger Aamund sagde i Debatten i TV i går, også skabe vækst i nærområderne.

 

Der er ikke tale om at blokere for flygtninge og overlade dem til de lande, som i forvejen er belastede med flygtningestrøm, som venstrefløjen vælger at fremstille det.

 

Det, det handler derimod om at købe et stykke jord, hvor man rejser og driver flygtningelejre, af samme standard, som flygtningecentre i Danmark. Det vil gøre det muligt for alle, selv de svageste og mest fattige, som ikke har en jordisk chance for at komme til Danmark at få ly under dansk tag og et liv under nogle anstændige vilkår. Det er i dag umuligt, medmindre du har 8.000 € på lommen, som det koster at blive smuglet til Danmark. Og langt de færreste har råd til det.

 

Ved Folketingets åbning, varslede statsministeren, at asylansøgere ikke får ret til familiesammenføring det første år, efter de har fået opholdstilladelse. Hvis man hjælper folk i nærområderne, ville familiesammenføring være en selvfølge, da det er meget nemmere og hurtigere at samle familien, blot på den anden side af grænsen.

 

De nærliggende lande ville også få gavn af denne ordning i og med, at det vil skabe vækst i lokalområderne. Selv om centrene vil være dansk drevet ville størstedelen af personalet være lokalbefolkningen.

 

Vi skal ikke lægge skjul på, at Danmark også kommer til at få gavn af den løsning.

 

Situationen i Danmark

Danmark er under kæmpe pres. Vi kæmper i forvejen med integrationsrelaterede udfordringer. Især med folk fra Mellemøsten.

 

I mange danske storbyer er der dannet parallelsamfund, hvor især kvinder og piger er underlagt social kontrol. Islamisk radikalisering er meget udbredt blandt unge, muslimske mænd og Danmark viser sig at være nummer 2 i verden, når det drejer sig om at levere jihadister til IS.

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

54 procent af alle tosprogede drenge, i Københavns skoler er funktionelle analfabeter, når de forlader 9. klasse.

 

Og disse er kun nogle af de udfordringer, Danmark står overfor i øjeblikket.

 

Og det bliver ikke bedre af, at man lukker yderligere 50.000 flygtninge fra Mellemøsten ind i landet. Det er hele 10% oveni samtlige indvandrere i Danmark.

 

Det kan Danmark simpelthen ikke bære. Og vi kan ikke snakke os pænt ud af det problem.

 

Er det virkelig umenneskeligt at hjælpe så mange som muligt og sørge for, at selv de svageste kommer til at leve under anstændige vilkår? Eller er det venstrefløjens sidste forsøg på at spinne sig ud af faktum, at de har åbnet grænser for overvældende og ukontrolleret indvandring?

 

Pernille Vermund er folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti. Mersiha Cokovic er folketingskandidat for Liberal Alliance.

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…