“De kaldte mig både møgdansker og danskersvin”

Fotos: Poul Erik Andersen

Det er snart fire år siden. Men den nu 28-årige Line fra Aarhus er stadig mærket af den meget ubehagelige og grænseoverskridende oplevelse. Man kan mærke det på hende, når hun taler.

 

Var på vej hjem fra arbejde

Hun var på vej hjem fra arbejde en sommeraften.

 

”Jeg stod på fortovet bag ved Bruun’s Galleri (Et indkøbscenter i det centrale Aarhus, red.), hvor der var ret øde på det tidspunkt, da jeg blev passet op af en flok unge indvandrere på mellem 12 og 16 år,” fortæller Line til Den Korte Avis.

 

”Da jeg så dem komme, tænkte jeg ikke nærmere over det. De var jo så unge, nærmest børn,” husker Line stadig meget tydeligt.

 

Men hun blev klogere.

 

”Den første, der går forbi mig, begynder at tage mig på bagdelen. Jeg bliver overrasket og gal og også forskrækket og siger ’Hey, hvad laver du?!’. Og så begyndte de alle sammen. De var der over det hele, og blev grinende ved med at tage mig bag på, og jeg kunne ikke gøre noget for at stoppe dem.”

 

”Jeg blev ved med at sige, lad være, men de fortsatte,” fortæller Line, som heller ikke turde vende ryggen til dem og flygte.

 

Og så kom der en dansk mand

Medens dengang 24-årige Line var omringet af de begramsende unge indvandrere, havde hun ud af øjenkrogene set, at en dansk mand nærmede sig på det samme fortov, hvor hun stod. Og hun fattede håb om redning.

 

”På et tidspunkt kunne jeg ikke forstå, hvor han blev af, og pludselig så jeg ham på det modsatte fortov. Han var gået over gaden, inden han nåede frem til mig, og var fortsat i samme retning. Han skulle ikke involveres i noget. Jeg blev både så skuffet og endnu mere vred.”

 

Læs også
Røde partier sætter Mette Frederiksen under stort pres for at give indvandrerne flere penge til velfærd på bekostning af danskerne

Endelig gik flokken videre, men forinden fik Line endnu en ubehagelig oplevelse.

 

”Da de gik, stillede en af dem, der helt tydeligt var anføreren og, vil jeg tro, 16 år, sig truende og helt tæt op af mig med sit ansigt helt ind mod mit, og hvæsede: Hvad var det, du sagde til mine venner?”

 

”Det eneste, de ikke kaldte mig, var luder”

Line husker også de tilråb, hun blev udsat for:

 

”Jeg blev både kaldt møgdansker og danskersvin og mange andre racistiske udtryk, jeg ikke kan huske. Men jeg kan huske, at det eneste, de ikke kaldte mig, var luder.”

 

Da hun efter et par dage var kommet sig over chokket, gik hun til politiet og anmeldte overfaldet.

 

”De fortalte mig, at de havde problemer i det område med en flok indvandreunge, og de viste mig også en række fotos, men jeg kunne ikke genkende nogen af dem. Det hele var så uvirkeligt, da det skete.”

Læs også
Danmark i en tilstand af urapporteret sammenbrud

 

”Jeg vil altid føle mig utryg”

Selv om det nu er fire år siden, har den stærkt grænseoverskridende oplevelse sat sine spor.

 

”Jeg vil altid følge mig utryg, når sådan en gruppe indvandrere nærmer sig, og de har i hvert fald fået det ud af det, at mine fordomme lige har fået et ekstra tryk,” siger Line til Den Korte Avis.

 

Vi har sløret Lines identitet og undladt at bringe hendes efternavn af hensyn til hendes sikkerhed.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…