Pas på, at Islamisk Stat ikke får andre ekstremister til at virke moderate

Arkiv

Hele verden har med gru fulgt Islamisk Stats bestialske fremfærd i Syrien og Irak. Selv USA og Iran synes i denne sag at være villige til at gøre fælles front. Vores egen udenrigsminister Martin Lidegaard besøgte for nylig både Iran og Saudi Arabien for at samle opbakning til kampen mod Islamisk Stat.

 

Konfronteret med Islamisk Stats exceptionelle brutalitet, synes selv det iranske og det saudi-arabiske regime moderat. Og heri ligger netop faren, for vi risikerer at skabe et helt nyt normalitetsbegreb, hvor offentlige halshugninger af mordere, håndsafhugning af tyve og hængning af homoseksuelle i lygtepæle fremstår normalt.

 

Disse tre foreteelser og mange lignende er jo hverdag i Iran og Saudi Arabien. Men her hugger man i det mindste ikke hovederne af kvinder, fordi de formaster sig til ikke at bære tørklæde – man nøjes snarere med offentlig piskning eller fængselsstraffe.

 

Samme problem i Danmark

Samme problemstilling dukker op i Danmark og andre europæiske lande med de muslimer, som går ind for et samfund styret af sharia. I lyset af begivenhederne i Syrien og Irak kan muslimer fremstå som moderate, selv om de i realiteten går ind for en islamisk stat styret af sharia.

 

Sagen er imidlertid den, at ligesom der ikke er noget som helst moderat over Iran og Saudi Arabien, så er der heller ikke noget som helst moderat over at ville indføre sharia-lov eller henvise kvinder til en kummerlig tilværelse som andenrangsborgere. Der er bare tale om grader af ekstremisme – og vi narrer os selv, hvis vi forestiller os noget andet.

 

Hvis resultatet af Islamisk Stats bersærkergang i Irak og Syrien pludselig bliver, at de personer og regimer vi tidligere har lært at kende som ekstreme pludselig fremstår moderate – som folk vi også på længere sigt kan alliere os med, så har vi mentalt banet vejen for, at sharia-staten bliver et legitimt og rimeligt mål at forfølge.

 

Vores normalitetsbegreb vil have flyttet sig som følge af Islamisk Stat. Det er en reel risiko ikke alene for Danmark men for hele den vestlige verden, der risikerer at måtte notere endnu et tilbageskridt i kampen for frihedsrettighederne og demokrati!

 

Kenneth Kristensen Berth, folketingskandidat (DF)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…