Vil Fatah forsvare Hamas’ handlinger?

Uanset om meningsdannere kan lide det eller ej, så anses Hamas stadig for at være en terrororganisation af USA og EU.

 

Ja, Hamas er nu officielt i alliance med Fatah, som beskrives af nogle som en “moderat palæstinensisk partner for fred”, hvilket uden tvivl er et udmærket internationalt forsøg på at skabe civiliseret diskurs i kommende fredsforhandlinger med Israel.

 

Dog må man spørge sig selv, hvordan tingene ser ud nu med denne såkaldte “alliance” med Hamas og Fatah.

 

Man har formentlig ikke læst det i de danske medier, men raketangreb regner fortsat næsten dagligt ned på den israelske civilbefolkning, og nu sker der atter bortførelser, som det er sket med de tre teenagere, Naftali Frankel 16, Gil-ad Shaar 16 og Eyal Yifrach 19, der alle har været forsvundne i 12 dage.

 

Orakler i den israelsk/palæstinensiske arena beder både Israel og palæstinenserne om at vise tilbageholdenhed, mens Israel strammer grebet om Vestbredden i sin søgning efter de tre teenagere.

 

Nogle påstår nu, at bortførelsen af disse unge mennesker kan retfærdiggøres som modstand mod “palæstinensiske lidelser”.

 

Sagen er dog den, at der menes at en ekstremistisk terrororganisation har kidnappet uskyldige jødiske teenagere, og hvordan man end vender og drejer det, så kan dette ikke sammenlignes med de terroristmordere, der sidder indsat i israelske fængsler.

 

Israel svarer igen og vender enhver sten for at finde de tre teenager. I alt er der blevet anholdt 280 palæstinensere siden bortførelseskrisen begyndte. Af disse er næsten 200 af dem medlemmer af Hamas, deriblandt to, som blev løsladt i 2011 som en del af Gilad Schalit-udvekslingen med Hamas.

 

Netanyahu kunne fortælle i israelsk TV i søndags, at der er “utvetydige beviser” på at Hamas kidnappede de tre teenagere, og at denne information vil snart blive offentliggjort.

 

“Snart vil denne information offentliggøres og så vil verden sætte de bemærkninger, Mahmoud Abbas sagde i Saudi-Arabien på prøve, på en praktisk måde,” sagde Netanyahu med henvisning til Abbas’ opfordring til løsladelse af de tilfangetagne drenge.

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

“Hans bemærkninger vil blive gennemgået ikke blot i form af sine handlinger at bringe drengene hjem, men også i form af hans villighed til at opløse samlingsregeringen med Hamas – den organisation, der kidnappede drengene og Hamas’ konstant krav om at udslette Israel.”

 

“Vores indsats indebærer en vis friktion med civilbefolkningen i Judæa og Samaria, og vi har ingen intentioner om bevidst at skade nogen, men vores styrker optræder om nødvendige med selvforsvar og fra tid til anden er der ofre eller tilskadekomne på den palæstinensiske side, som er et resultat af at vore soldater er nødt til at forsvarer sig selv.”

 

Som det altid er tilfældet når Israel svarer igen, fordømmer verden Israel. Men hele nationen viser den styrke, som altid har været kendetegnende for det jødiske folk, når det har stået over for sådanne situationer.

 

Hvordan kan Abbas og det officielle Fatah forsvare deres nye partner, Hamas, i denne bortførelsessituation?

 

Til at begynde med forsvarede Abbas overraskende nok det Palæstinensiske Selvstyres samarbejde med Israel i eftersøgningen efter teenagerne, og sagde at “de er først og fremmest mennesker, og vi vil forsvare menneskeliv”.

 

Han skiftede dog tone, og uden tvivl under pres fra sin nye partner, Hamas, vendte han situationen om og angreb Netanyahu, som åbenbart nu har “fundet en passende mulighed for at bruge vold imod os, for at knuse alting og skabe ravage og ødelæggelse”.

 

Læs også
De 4.006 palæstinensere som europæerne ikke har hørt om

Samtidig postede Fatahs officielle Facebook-side en tegning, der viser de tre teenagere som rotter fanget på en fiskestang, mens sidens administrator kommenterede: “Må Allah fordømme det korrupte jødiske folk og islams fjender”.

 

Det officielle palæstinensiske dagblad påstår, at “internationale, regionale og lokale styrker ikke afviser muligheden, at Israel selv står bag ‘bortførelsen'”(Al-Hayat Al Jadida)

 

Er det denne samlingsregering, som verden, deriblandt Danmark, ønsker at Israel skal omfavne?

 

Yvette Espersen er redaktør på www.israel-info.dk og www.support-israel.dk og administrator for Facebook gruppen “Like for Israel:Denmark”

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…