Palæstinensere jubler over kidnapning af israelske teenagere

Israel er stadig i chok efter at tre israelske drenge torsdag i sidste uge blev kidnappet på vej hjem fra skole.

 

Det skete i byen Hebron på Vestbredden.

 

De tre drenge, fik tilbudt et lift i et vejkryds, men kort efter var de klar over, hvad der var ved at ske.

 

Det lykkedes tilsyneladende en af drengene at ringe til politiet, men da det israelske politi næsten dagligt modtager falske opkald fra palæstinensere, som chikanerer politiet ved at anmelde falske kidnapninger, blev alarmopkaldet ikke taget alvorligt i tide.

 

De bortførte israelsere er Eyal Yifrach, 19, Gil-ad Shaar, 16, and Naftali Frenkel, 16. De går  på den religiøse Yeshiva-skole nær Betlehem på Vestbredden.

 

Netanyahu: Den palæstinensiske regering står bag

Selvom terrororganisationen, Hamas, der for nyligt blev inviteret med i regering af Fatah, som i Vesten – trods dets støtte til terrorisme – betragtes som “moderat”, foreløbig nægter at stå bag kidnapningen, har den israelske premierminister, Benyamin Netanyahu, sagt, at Israel med 100 procents sikkerhed ved, at det er terrorister fra Hamas, der står bag bortførelsen. (Times of Israel)

 

Kidnapningen vækker minder om den israelske soldat, Gilad Shalit, der i 2006 blev kidnappet af Hamas, og først efter 5 år i et fangehul et sted i Gaza, blev sat fri, mod at Israel udleverede over 1000 palæstinensiske terrorister fra de israelske fængsler. (Times of Israel)

 

Betændt

Israelske sikkerhedsstyrker har iværksat en massiv eftersøgning og over 80 palæstinensere er blevet anholdt i forbindelse med eftersøgningen af de tre drenge. Det forlyder, at der blandt de anholdte er en række Hamas-ledere. (Ritzau)

 

Den højspændte sag har ført til, at Benjamin Netanyahu mandag ringede til Mahmoud Abbas, der er præsident for det palæstinensiske selvstyre, med besked om, at de tre drenge skulle findes og udleveres og at gerningsmændene fanges. (Ritzau)

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

Jubler

Mens man i Israel har set titusindvis af jøder samles i bøn for de tre teenagere, har palæstinenserne i Gaza fejret kidnapningen med uddeling af blomster, kager og slik til kvinder og børn i de palæstinensisk styrede områder.

 

Scener magen til dem, som udspillede sig på Nørrebro i Danmark, efter at 3000 mennesker mistede livet i et muslimsk terrorangreb på New York d. 11 september 2001.

 

 

Fotos: safa.ps/

 

På den officielle facebook-side for det “moderate” Palæstinensiske Selvstyre, postede man denne karikatur, hvorpå de tre jødiske teenagere er afbilledet som rotter. (Israel National News)

 

Læs også
De 4.006 palæstinensere som europæerne ikke har hørt om

(Screenshot facebook)

 

Kæmper for drengene

På de sociale medier er der oprettet en støttekampagne for frigivelse af de tre drenge med hashtagget #bringbackourboys:

 

Facebook:https://www.facebook.com/BringBackOurBoysNow

 

Twitter: https://twitter.com/BringBackIL

 

Instagram: http://instagram.com/bringbackourboys

 

Læs også
USA støtter Israel mod EU
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…