Opsang til Connie Hedegaard og Marlene Wind

Marlene Wind og Connie Hedegaard

Nu fik vi så også skældud af Connie Hedegaard, Danmarks kommissær i Bruxelles.

 

Hun føjer sig til koret af såkaldte EU-eksperter, der håner os, fordi vi er imod EU-kommissionens fortolkninger af reglerne om arbejdskraftens frie bevægelighed.

 

For eksempel den udlægning, at man efter et år på rumænsk løn kan rejse til Finland og efter kort tids arbejde få finske dagpenge, der er flere gange højere end den rumænske løn.

 

”Danmark har stemt for det her”, siger hun ifølge Berlingske 22/4.

 

”Politikerne burde tage ejerskab for det, de selv har været med til at vedtage”, tilføjer professor Marlene Wind.

 

Mener de damer virkelig, at hvis Finland taber sagen om dagpengene, så skal vi passivt acceptere det? Har vi ikke lov at arbejde for ændringer, hvis domstolen udlægger de gældende regler på en måde, vi finder helt uholdbar? Sådan er det jo i ethvert demokrati.

 

Undskyld, jeg siger det, men jeg finder langt mere fornuft i det, som den tyske socialdemokratiske formand Peer Steinbruck udtalte dagen forinden:

 

”Jeg har det indtryk, at EU-kommissionen med sine 28 kommissærer forsøger at underbygge sin eksistensberettigelse ved hele tiden at trække flere kompetencer til Europa, men det vil befolkningerne ikke have. Europa må koncentrere sig om de store grænseoverskridende spørgsmål.” (Berlingske)

 

Netop!

 

EU skal være slankere, men stærkere.

 

Læs også
Antallet af østeuropæere, som får danske dagpenge udbetalt i hjemlandet, er stærkt stigende

Connie Hedegaard bør tage de velbegrundede danske bekymringer alvorligt og bearbejde sine kolleger for at få rimelighed i tingene. Hun bør se sig selv som tjener og ikke som herre. Hun repræsenterer Danmark på alle sagsområder og er direkte ansvarlig, når fortolkningerne kører grassat.

 

Og Marlene Wind bør bruge sit gode hoved til noget konstruktivt, der kan bidrage til en løsning af hårdknuden.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…