Ny PET-skandale: Der føres stadig hellig krig i Syrien for dansk socialhjælp

I bekæmpelsen af rockerkriminalitet har politiet haft stor succes med at samarbejde med offentlige myndigheder såsom SKAT og kommuner for at presse rockerne på økonomien.

 

Det var meningen, at PET skulle anvende samme metoder over for de islamister, der rejser til Syrien for at kæmpe som hellige krigere. Det skulle blandt andet ske ved at oplyse kommunerne om navnene på dem PET ved kæmper som hellige krigere.

 

Meningen var, at kommunerne herefter skulle standse udbetaling af kontanthjælpen og andre sociale ydelser. Men det er ikke sket, skriver BT mandag.

 

Kommunerne: ”Vi har intet hørt fra PET”

Den 24. november sidste år erklærede daværende PET-chef Jacob Scharf og ligeledes daværende justitsminister Morten Bødskov (S), at de ville bekæmpe hellige krigere, der rejste til Syrien, ved at ramme dem på pengepungen i samarbejde med kommunerne.

 

Men tre af landets store kommuner har ifølge eget udsagn intet hørt fra PET, og har af samme grund heller ikke været i stand til at stoppe udbetaling af sociale ydelser til de af kommunens indbyggere, der måtte være rejst til Syrien.

 

Ifølge BT kender således hverken Københavns Kommune, Aarhus Kommune eller Odense Kommune noget til en henvendelse fra PET.

 

Udbetaling Danmark, der står for udbetaling af en række sociale ydelser, har heller intet har hørt fra PET.

 

PET: vi kender navnene på mindst 90

Denne manglende orientering af kommunerne virker besynderlig, da PET ved flere lejligheder har oplyst, at man kender navnene på mindst 90, der er rejst af sted.

 

Når navnene ikke er givet videre til kommunerne betyder det, at dem, der modtager sociale ydelser, nu fører hellig krig i Syrien betalt af danske skatteborgere.

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

Alene fra Aarhus Kommune drejer det sig ifølge Østjyllands Politi og de kommunale myndigheder om 27 personer, der i øjeblikket kæmper på islamisternes side i Syrien. Her vil den syriske modstandshær ikke vil vide af udlændinge.

 

Al-Qaeda-relaterede terroristgrupper er således de eneste, hellige krigere fra Danmark kan blive optaget hos.

 

Aarhus-gymnasium storleverandør af hellige krigere

Det er uvist, hvor mange unge muslimer fra Aarhus, der i løbet af de sidste år har været omkring Syrien for at kæmpe, og derefter er vendt tilbage.

 

Ifølge Ekstra Bladet har mindst 13 elever fra forskellige gymnasier og ungdomsuddannelser i Aarhus i løbet af de sidste halvandet år været i Syrien og deltaget i den blodige borgerkrig.

 

Ifølge politiet i Aarhus har alene Langkær Gymnasium, der ligger i byens vestlige del været leveringsdygtig i mindst fem hellige krigere. Det er i denne del af Aarhus at koncentrationen af indbyggere med baggrund i ikke-vestlige muslimske lande er høj. Det præger sammensætningen af eleverne på gymnasiet.

 

”Det er ikke gymnasiet, der er udgangspunktet for deres udrejse til Syrien. Det er moskeen på Grimhøjvej og en bestemt ungdomsafdeling,” siger Politikommissær Allan Aarslev, Østjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

 

Således har i alt 22 af de 27 aarhusianske unge, der i øjeblikket kæmper sammen med terrorgrupper i Syrien, haft deres gang i moskeen på Grimhøjvej.

 

Moskeen er berygtet som arnested for terrorister.

Moskeen på Grimhøjvej har gennem de sidste mange år været i PET’s søgelys.

 

Således havde blandt andre de tre mænd, der mandag den 11. februar 2008 blev anholdt for mordplaner mod tegneren Kurt Westergaard, haft deres gang i moskeen.

 

Moskeen kom for alvor i offentlighedens og dermed også i PETs søgelys helt tilbage i 2005, da moskeens imam, den rabiate Raed Hlayhel, i en fredagsbøn den 18. februar 2005 kaldte kvinder for ”Satans instrument mod mænd”.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…