Nordisk mad: Medister med sennepssovs og grønkålssalsa

Foto: "Ny nordisk hverdagsmad" af Claus Meyer, Arne Astrup m.fl.

Medisterpølse er en nordisk specialitet, som vi har spist herhjemme i adskillige århundreder. Vælg en god og ikke alt for fed medister, og spis mindre af den og mere af alt det grove og grønne, du serverer til.

 

45 minutter. Opskriften er til 4 personer

Ingredienser

800 g kartofler
500 g medister
1 laurbærblad
løg
5 peberkorn
Olie og smør til stegning

 

Sovs
30 g smør
20 g mel
4 dl letmælk
4 spsk. grov sennep salt og peber

 

Salsa
250 g grønkål
æbler
gulerødder
1 fed hvidløg
3 spsk. æblecidereddike 3 spsk. rapsolie
2 tsk. sukker salt og peber

 

Tilbehør: Asier, ketchup og rugbrød

 

Tilberedning

Skræl kartoflerne, kom dem i en gryde med salt og vand, og kog dem møre. Lad dem trække i vandet i 10 minutter. Hæld vandet fra.

 

Kom medisteren i en gryde med koldt vand, så det dækker, og kom laurbær, pillet løg og peberkorn i. Kog op, og kog medisteren i 15 minutter. Lad den trække i lagen i 10 minutter og tag den op. Varm olien op på en pande, tilsæt smørret, og lad det bruse af. Steg medisteren 6­-8 minutter på hver side, til den er gylden og sprød.

 

Smelt smørret i en gryde, pisk melet i til en smørbolle, og lad den stege lidt. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker, og kog sovsen igennem et minuts tid. Tilsæt sennep, og smag til med salt og peber.

 

Riv grønkålen af stokken, og skyl den godt. Fjern kernehuset fra æblerne, skræl gulerødderne, og pil hvidløget. Hak æble og gulerod groft, kom det hele i en foodprocessor sammen med æblecidereddike, rapsolie, sukker, salt og peber, og kør det til en grov salsa.

 

Server medisterpølsen sammen med kartofler, sovs og salsa og diverse tilbehør.

 

Læs også
Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke veganerkost til småbørn, men det er forældrebestyrelsen der bestemmer om børnehaven ‘går vegansk’

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen “Ny nordisk hverdagsmad” af Claus  Meyer, Arne Astrup m.fl.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…