Ni-årig pige skulle være selvmordsbomber – her fortæller hun sin historie

Ni-årige Spozhmai blev for nylig presset til at iføre sig en selvmordsvest, som hun skulle udløse nær soldater tæt på hendes landsby Khan Nishin i Helmand-provinsen i Afghanistan.

 

Vanrøgt

Det, der skulle have været pigens død, blev dog i stedet hendes redning. Hun slap nemlig væk fra en familie, som ifølge hende selv ikke behandlede hende ordentligt.

 

Spozhmai fortæller BBC, at hendes storebror pressede hende til at tage vesten på og opfordrede hende til udløse den ved et militært checkpoint. Han lovede, at hun ville overleve, og at kun soldaterne ville dø, men hun vidste bedre.

 

“På med selvmordsvesten!”

– Jeg vidste, at det var en selvmordsvest, fordi den var tungere end en normal, fortæller hun.

 

Da hun blev bange og forsøgte at slippe, slog broderen hende. Han forlod hende nær checkpointet og gik selv hjem igen. Hun tilbragte den nat i det fri, og næste dag blev hun fundet af soldaterne. Vesten havde hun taget af.

 

“Tag hjem igen…”

Da den farlige bombevest var ryddet ad vejen, fik hun besked på at tage hjem igen. Men det nægtede hun, og hun er nu i militærets varetægt.

 

– De slår mig, og jeg bliver ikke behandlet godt, fortæller Spozhmai om sin familie.

 

Slave

Hun har syv søstre og fem brødre. Hun er selv den ældste hjemmeboende pige og har ansvar for at lave mad, gøre rent og vaske tøj.

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

– De behandlede mig skidt, som var jeg en slave. Jeg gik ikke i skole, for det tillod de mig ikke. Jeg kan ikke læse et ord, siger Spozhmai.

 

“Gør din pligt og dø!”

– Min bror sagde: Du er her i verden, og du vil dø. Du er her ikke for at lære eller for at gøre andre ting eller for at forvente, at dine ord har nogen betydning. Du er her blot for at dø og gøre din pligt, siger Spozhmai.

 

Taleban

Taleban nægter, at de skulle have ønsket at bruge pigen som selvmordsbomber. De mener, at pigen er en del af smædekampagne, der skal vende afghanerne mod dem.

 

www.dagens.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…