Myndighederne lukker øjnene: Berygtet moské finansieres af islamisk fond med tilknytning til al Qaeda

Nu begynder forholdene bag moskeen på Grimhøjvej i Aarhus for alvor at blive afsløret. Moskeen har ifølge blandt andre politiet fungeret som udklækningsanstalt for hellige krigere der kæmper sammen med ekstreme islamiske organisationer i Syrien. Men den har også været i søgelyset på andre områder såsom planlægning af mordforsøg på tegneren Kurt Westergaard.

 

I februar 2008 kom det således frem, at de tre mænd, der mandag den 11. februar blev anholdt for mordplaner mod bladtegneren Kurt Westergaard, havde haft deres gang i moskeen, der ejes af et foretagende, der kalder sig Ligheds- og Broderskabsforeningen, og som i lighed med Hizb-ut-Tahrir tilhører den rabiate salafistiske gren af islam. (DKA 30/1)

 

Ligeledes havde den første kendte danske terrorist, Guantanamofangen, Slimane Hadj, sin gang i moskeen, som gennem de sidste år konstant har været i PET’s søgelys.

 

Pengene stammer fra en berygtet fond

Da vi her i avisen den 12. februar skrev om moskeen, skrev vi blandt andet, at fonden bag moskeen, Den Muslimske Sammenslutning, ifølge regnskabet skulle have et tilgodehavende på 6,3 millioner kroner, men som revisoren ikke har kunnet finde nogen form for dokumentation for.

 

Den sag er nu opklaret.

 

Ifølge Jyllands-Posten i går har moskéens talsmand, Fadi Abdallah, oplyst, at de 6,3 millioner kroner stammer fra den islamiske såkaldte velgørenhedsorganisation ,Revival of Islamic Heritage Society (RIHS), som har formidlet dem som et lån fra en anonym kuwaitisk rigmand.

 

Moskeens talmand oplyste ifølge Jyllands-Posten ved samme lejlighed, at RIHS også har været behjælpelig med trykning af moskéens pjecer og bøger, samt at RIHS desuden aflønner moskeens imamer.

 

Finansierer blandt andet den Syriske Islamiske Front (SIF)

Godt nok kalder RIHS sig en velgørende organisation, men fakta er, at organisationen er berygtet som finansieringskilde for islamiske terrorbevægelser, der kæmper for at oprette islamiske shariastater, og ifølge de amerikanske myndigheder har tilknytning til al Qaeda.

 

Således er RIHS ifølge det velanskrevne amerikanske tidskrift Foreign Policy en af de helt store finansieringskilder bag den Syriske Islamiske Front, der med sine omkring 13.000 mand under våben er en af de største islamiske oprørsbevægelser i den syriske borgerkrig.

 

Den Syriske Islamiske Front, der har magten i store dele af det nordlige Syrien, er en salafistisk bevægelse, der vil omdanne Syrien til en islamisk stat med hårdhændet sharia. Som et ekstra gode oven i de i forvejen høje lønninger har Frontens krigere også fri plyndringsret hos kristne og tilhængere eller påståede tilhængere af Assad-styret.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Er klar med penge, hvor der er islamisk terror

I det hele taget er Aarhus-moskeens åndelig og økonomiske bagmænd klar med penge overalt, hvor der er behov for finansiering af islamisk terror.

 

Således er RIHS ifølge Foreign Policy blandt andet også aktiv i Tunesien, hvor terrororganisationen Ansar al-Sharia Tunisia (AST) har RIHS som eneste finansieringskilde bortset fra pengeindsamlinger efter fredagsbønnen.

 

Det var således Ansar al-Sharia Tunisia, der i september 2012 stod bag angrebet på den amerikanske ambassade i Tunis, ligesom organisationen, der er på terrorlisten i Tunesien og USA, ifølge de tunesiske myndigheder stod bag en lang række politiske snigmord i 2013

 

Berygtet terrorleder tilstod: vi får penge fra RIHS

Et forhør hos sikkerhedspolitiet i Bangladesh foregår formentlig ikke på helt samme måde, som et forhør hos PET, og det var formentlig grunden til, at den fængslede leder af terrororganisationen Jamatul Mujahideen Bangladesh (JMB) til sidst rykkede ud med organisationens finansieringskilder.

 

Der var tale om den berygtede terroristleder Maulana Saidur Rahman, som blandt andet stod bag omkring 500 bombeangreb i Bangladesh, og på den i øvrigt omfattende liste, han afleverede over sponsorer til hellig krig og terror, står blandt andre Aarhus-moskéens RIHS.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Maulana Saidur Rahman, som flere gange har udtalt, at demokrati er Satans værk og en hån mod islam, blev den 30. marts 2007 hængt i fængslet i byen Comilla, der ligger i det sydøstlige Bangladesh ved grænsen mod Indien.

 

Har fået beslaglagt alle midler i USA og er afsløret i Spanien

I 2008 fandt de amerikanske myndigheder ud af, at RIHS’s velgørenhedsarbejde i realiteten var et dække over terrorfinansiering og beslaglagde organisationens midler med den begrundelse, at RIHS leverede ”finansiel og materiel støtte til al Qaeda og al Qaeda tilknyttede grupper (her nævnes tre)”, ligesom amerikanerne også anklagede RIHS for direkte finansiering af terroraktioner.

 

I Spanien erklærede daværende justitsminister Juan Carlos i juli 2011, at RIHS havde etableret en moské i Catalonien, hvorfra der blev ”spredt en religiøs fortolkning imod integration i det spanske samfund, og som cementerede adskillelse og had mod ikke-muslimske grupper.”

 

Aarhus: Det kender vi ikke noget til

I gårsdagens artikel om moskéen på Grimhøjvej omtaler Jyllands-Posten den amerikanske bedømmelse af RIHS som terrorrelateret, men det kender moskeens talsmand Fadi Abdallah intet til, men siger, at man vil stoppe samarbejdet, hvis man får kendskab til det.

 

I Politiken lørdag advarede politikommissær Allan Aarslev, Østjyllands Politi, mod moskeen, som indtil nu skulle været årsag til, at 22 unge muslimer er draget i hellig krig i Syrien.

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

 

”Det er ikke forældrene, der sender de unge i krig. De er lige så bestyrtede. Vi må sige, at der altså sker noget, når de unge begynder at komme derude,” sagde politikommissæren til Politiken.

 

Det er samfundets skyld

Lige nu mistænker politiet ifølge Politiken en af de foreninger, som benytter moskeen, for at så bag rekrutteringen, men det afviser formanden for sammenslutningen bag moskeen, Oussama El Saadi.

 

Han mener i stedet, at det er samfundet skyld, at det især er de unge, der kommer moskeen på Grimhøjvej i Aarhus, der får lyst til at rejse til Syrien og kæmpe for oprettelsen af en islamisk shariastat.

 

”Mange af vores unge vil gerne acceptere samfundets regler, men de føler sig ramt. Det handler om, hvordan samfundet behandler islam. Det støder dem væk,” sagde han til Politiken.

 

 

”Vi kan ikke bruge islamister til noget konstruktivt, så luk moskeen”

Læs også
Indvandringskritisk parti stormer frem i Holland efter det islamiske terrorangreb

Dansk Folkepartis udlændinge og integrationsordfører, Martin Henriksen, peger på, at der har været flere eksempler fremme, hvor moskéen har spillet en negativ rolle hvad angår integration af indvandrere med en muslimsk baggrund.

 

”Og nu fremhæves moskeen igen i forbindelse med det voksende problem, vi har med såkaldt hellige krigere, der drager til Syrien. Disse mennesker kan vende tilbage til Danmark og i værste fald begå terror,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Jeg mener ikke, at moskeen udelukkende kan betragtes som et bedehus. Det mener jeg simpelthen ikke, at den kan. Moskéen er et tilholdssted for islamister, og dem kan vi ikke bruge til noget konstruktivt, så vi kan lige så godt lukke stedet eller den forening, der står bag,” understreger Martin Henriksen

 

Han oplyser, at han nu har rettet henvendelse til justitsministeren om at få moskeen lukket.

 

”Jeg ser frem til svaret og til at få belyst de muligheder, der er i lovgivningen,” siger Martin Henriksen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…