Afsløring: Danske muslimers nødhjælp til Syrien er forbundet med Islamisk Stat

Collage

Det har undret, at man stort set ikke har hørt eller set muslimske stemmer tage afstand fra de morderiske militante islamister i organisationen Islamisk Stat (IS – tidligere ISIS). Det var ellers oplagt, fordi så mange unge danske muslimer rejser ud og tilslutter sig denne og andre terrorgrupper.

 

Nu viser det sig så, at muslimske organisationer i Danmark tværtimod sender signaler om sympati med Islamisk Stat. Det sker ikke gennem åbne politiske erklæringer, men mere diskret. Nemlig i forbindelse med nødhjælp til de områder i Syrien, som er kontrolleret af islamisterne, ikke mindst Islamisk Stat.

 

Khalid Alsubeihi

Dette nødhjælpsarbejde har forbindelser til organisationen VIOMIS (Viden om Islam). Den er især kendt for sin ledende kraft, Khalid Alsubeihi.

 

Udover at være drivkraft i VIOMIS, har Alsubeihi stået i spidsen for ungdomsprojektet Nørrebronx, der har fået betydelig økonomisk støtte fra Københavns Kommune.

 

Det er i stigende grad blevet klart, at Alsubeihi har radikale islamistiske synspunkter. Han har forbindelser til den ekstreme amerikanske prædikant Sheykh Khalid Yasin, som ved flere lejligheder har talt i København på invitation fra VIOMIS. På de sociale medier har han også rost og opmuntret unge muslimer, som har ønsker at rejse til Syrien som hellige krigere.

 

Disse synspunkter endte med at koste ham støtten fra Københavns Kommune til Nørrebronx.  Men han er ikke en mand, der ligger på den lade side. Nu er VIOMIS altså involveret i nødhjælpsarbejde i Syrien.

 

Sheykh Khalid Yasin og VIOMIS stifter Khalid Ibrahim Alsubeihi. Facebook

 

En nødhjælpsorganisation støtter Islamisk Stat

Organisationen har støttet et nødhjælpsprojekt ledet af dansk-tuneseren Iskander Chebil. Projektet har været omtalt i Politiken (12.7.).

 

Et andet nødhjælpsarbejde har som drivende kraft endnu en person med forbindelse til VIOMIS. Hans navn er Ali Daghim (kilde: Uriasposten).  Dette foregår inden for rammerne af organisationen De Humanitære Hjerter (Politiken 28.6.).

Læs også
Hun slog sin mand ihjel, så blev hun afsløret af familiens papegøje – hør, hvad den sagde

 

Ser man Ali Daghim lidt efter i sømmene, kommer der interessante ting frem. På Facebook har han bragt en opfordring til at købe en sløjfe for dermed at give støtte til organisationens nødhjælpsarbejde. Men det er ikke en hvilken som helst sløjfe. Den bærer Islamisk Stats symbol!

 

I øvrigt er denne sløjfe et smagløst plagiat af den soldatersløjfe, der symboliserer støtte til de udsendte danske soldater. Nogle mennesker kan således til at tro, at det er denne sløjfe, de køber, mens de i virkeligheden støtter Islamisk Stat.

 

I januar i år lagde selv samme Ali Daghim et billede ud på Facebook, der viste en bygning, hvis vinduer var prydet med Islamisk Stats symboler (dengang det hed ISIS).

De Humanitære Hjerter’ og ISIS-klistermærker. Uriasposten

 

 

Ali Daghim på Facebook 17. januar 2014. Uriasposten

Læs også
Khalid Yasin har nu fået indrejseforbud, fordi han udgør en trussel – men der er muslimer i Danmark, som deler hans synspunkter

 

VIOMIS og Islamisk Stat

For det første sender disse nødhjælpsorganisationer altså deres penge til områder i Syrien, der er kontrollerede af Islamisk Stat og andre. Og man skal ikke have megen viden om Islamisk Stat for at kunne konkludere, at den rabiate organisation helt og holdent vil styre, hvad hjælpen bruges til.

 

For det andet udtrykker en ledende person i dette nødhjælpsarbejde altså direkte sympati for Islamisk Stat. Denne person er forbundet med VIOMIS, der også står bag et andet nødhjælpsprojekt. VIOMIS, hvis nøglefigur er den notoriske islamist Khalid Alsubeihi.

 

Det kan godt være, at VIOMIS ikke udtaler sig direkte om Islamisk Stat. Men indirekte er sympatien for Islamisk Stat ikke til at tage fejl af.

 

Den danske regering i partnerskab med Islamisk Stat

Man ved derfor ikke, om man skal grine eller græde, når udviklingsminister Mogens Jensen sender en hjertelig tak til de islamiske nødhjælpsorganisationer. Efter al sandsynlighed aner han ikke, hvad han har med at gøre – og intet tyder på, at han er interesseret i at finde ud af det.

 

Ifølge Politiken vil ministeren ” gerne kvittere for de danske muslimers stærke og solidariske indsats, og han betegner nødhjælpsorganisationernes arbejde som helt afgørende.” ”De skal vide, at den danske regering står bag dem i deres humanitære arbejde,” slår han fast.

Læs også
Irakisk flygtning levede fyrsteligt på ydelser fra den svenske stat, som han plattede sig til … i Irak

 

Det er muligt, at der findes muslimske organisationer, som leverer nødhjælp uden en islamistisk dagsorden. Det skal vi ikke kunne udelukke.  Men det står klart, at når VIOMIS er involveret, så er det ikke bare den danske regering, ”der står bag dem”. Det er også Islamisk Stat.

 

Det må siges at være en uhyggelig partner for en dansk regering og dens naive udviklingsminister.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…