Mohammed giftede sig med danske Monika – nu vil han have den kone, han allerede har i hjemlandet, til Danmark

Arkiv

En afvist asylansøgning er ingen hindring for at få opholdstilladelse i Danmark. Det viser sagen fra Thisted, hvor det alligevel lykkedes for en afvist syrisk asylansøger at få opholdstilladelse på trods af, at han opholdt sig illegalt i landet og blev arresteret af politiet.

 

Mohammed havde gjort en dansk kvinde gravid og giftet sig muslimsk med hende. Det fik Udlændingestyrelsen til at ændre sit afslag på asyl. Han fik opholdstilladelse, og nu ansøger han om familiesammenføring med sin syriske hustru og deres tre børn.

 

Mohammed og Monika

Da 30-årige Mohammed Hussein Kurdi, kurdisk flygtning fra Syrien, dukkede op som asylansøger i Danmark, blev han anbragt i asylcenter Hanstholm, hvor den 39-årige læreruddannede Monika Seberg, fraskilt og med to børn, arbejdede.

 

Hun blev hans kontaktperson og endte med at forelske sig i ham. Ifølge Danmarks Radios P1, som Monika har fortalt sin historie til, var kærligheden gensidig og resulterede i, at hun dels blev gravid og dels blev fyret fra sit job i asylcentret.

 

”Han spillede syvstrenget guitar og har de smukkeste brune øjne, jeg nogensinde har kigget ind i,” fortæller Monika til P1, som den 25. marts i år blandt andet præsenterede udsendelsen med ordene: ”Mohammed tænder hver eneste udslukt celle i Monikas krop.”

 

Bliver udvist, men flytter ind hos Monika

I Udlændingestyrelsen mente man imidlertid ikke, at Mohammed på nogen måde var forfulgt og dermed berettiget til asyl, og han blev derfor sendt retur til Italien, der var hans første asylansøgerland.

 

Der blev han dog ikke ret længe. Pludselig dukkede han en aften op hos Monika i hendes rækkehus i Thisted, og Monika fortæller til P1, at de den aften fik snakket, og at ”det udviklede sig i løbet af et par dage.”

 

De blev kærester, og efter have været kærester i blot en uge, blev de via Skype viet af en imam i Syrien, men idyllen varede kort.

 

Halvanden måned efter udvisningen fra Danmark dukkede politiet en sommermorgen sidste år op i rækkehuset i Thisted. De anholdte Mohammed for ulovlig indrejse og ulovligt ophold i Danmark og sigtede Monika for medvirken.

 

Læs også
Skruen uden ende: Nu har antallet af familiesammenføringer overhalet asyltallet med næsten tusinde

For Monika betød sigtelsen for overtrædelse af landets love, at hun mistede sit job hos Thisted Kommune, som asylcentret i Hanstholm hører under, fik karantæne fra A-kassen og mistede retten til sin tillægsforsikring mod arbejdsløshed.

 

Det betød, at Monika nu har sat sit rækkehus til salg.

 

Men efter at Mohammed blev anholdt, hyrede hun også en advokat med det resultat, at Mohammad nu har fået opholdstilladelse.

 

Nu savner Mohammed pludselig sin syriske kone og deres tre børn

Mohammed sikrede sig ophold i Danmark af humanitære grunde som følge af, at han nu har et barn med en dansk kvinde, Monika fødte deres fælles barn sidst i marts.

 

Men nu har han nu søgt om familiesammenføring med sin syriske hustru og sine tre børn

 

Og det er Monika helt med på.

Læs også
USA forlader Syrien og giver plads til farlige alliancer – men der er en forklaring på Trupms beslutning

 

”I den syriske kultur er det tilladt at have op til fire koner, og de kan få det til at fungere. Og jeg har forliget med tanken om, at sådan er det, hvis jeg vil have min mand Mohammed,” siger Monika Seberg til DR Nyhederne, samtidig med at hun erkender, at de skal have et hus med to soveværelser, hvor Mohammed skiftevis kan sove med sine to koner.

 

Ifølge DR Nyhederne kan det lade sig gøre uden at bryde den danske lov om flerkoneri, da de danske myndigheder ikke anerkender Mohammed og Monikas islamiske ægteskab.

 

Hvorvidt den hovedkuldse muslimske vielse efter at parret havde været kærester i blot en uge var bevidst planlægning med flere formål for øje, skal være usagt.

 

Men under alle omstændigheder holder den ikke i forsøget på at indføre flerkoneri i Danmark ad bagvejen.

 

Den irakiske tolk og hans to koner

Det har før været forsøgt at indføre flerkoneri i Danmark.

 

Læs også
DF kræver loft over familiesammenføringer – Lars Løkke reagerer meget mere kritisk end Inger Støjberg

For et par år siden var der en sag om en irakisk tolk, der fik indrejsetilladelse til Danmark som følge af, at han havde været tolk for det danske militær i Syrien.

 

Den sag endte med at vise, at danske myndigheder ikke accepterer flerkoneri, uanset om de anderkender ægteskabet eller ej.

 

 

Tolken ankom til Danmark med to koner, som han var muslimsk gift med. Det vakte en del diskussion om, hvorvidt han overtrådte den danske lov om flerkoneri, og i maj 2008 afgjorde Familiestyrelsen sagen.

 

 

Afgørelsen var klar. Uanset om de danske myndigheder anerkendte ægteskabet eller ej, var der tale om bigami, og tolken fik en måned til at beslutte, hvilken af de to koner, han ville lade sig skille fra. Sagen endte i øvrigt med, at den irakiske tolk rejste tilbage til Irak med sine to koner.

 

 

DF’s Martin Henriksen: Grænsen er overskredet

Læs også
Dansk arabisk talende turist iført hellang hvid kjortel og sort imamskæg samt med tre koner og seks børn er fængslet i Malaysia for fake news

Uanset Familiestyrelsens tidligere afgørelse i sagen om den irakiske tolk vil Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører, Martin Henriksen, sikre sig, at Mohammed Hussein Kurdis og Monika Sebergs forsøg på at indføre flerkoneri ad bagvejen i Danmark ikke lykkes.

 

”Jeg mener, at grænsen er overskredet. Det er uhørt, at de tilsyneladende omgår forbuddet mod flerkoneri,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Jeg vil bede justitsministeren om at skride ind og sikre, at der ikke gives opholdstilladelse til resten af familien og i stedet henvise til, at de må udøve deres familieliv og flerkoneri i nærområdet eller i Italien, hvor manden først kom fra.”

 

Martin Henriksen påpeger i den forbindelse, at flerkoneri er et velkendt fænomen i muslimske miljøer i Danmark, og at det skal bekæmpes.

 

”Og så nytter det jo ikke noget, at vi ligefrem importerer mere af den slags, bare fordi manden på et tidspunkt har fået ophold i Danmark,” siger Martin Henriksen og fortsætter:

 

”Derfor vil jeg i en række spørgsmål i Folketinget forsøge at standse familiesammenføringen, for hvis resten af familien får ophold, er det i realiteten det samme, som at staten med åbne øjne goderkender flerkoneri og dermed også et bestemt menneskesyn og kvindesyn, og det synes jeg ikke, vi skal bevæge os ud i,” siger Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører, Martin Henriksen, til Den Korte Avis.

 

Læs også
Sensationel afstemning: Tyskere siger et rungende nej til familiesammenføring

Tidligere blev man halshugget

Der er to betegnelser for flerkoneri. Bigami, når det blot drejer sig om to koner og polygami, når der er tale mere end to koner, medens det kaldes polyandri, når en kvinde er gift med mere end to mænd.

 

Begge fænomener blev forbudt ved Danske Lov fra 1683, hvor det blandet andet bliver fastslået, at:

 

”Hvilken ægtemand eller ægtekvinde, der indlader sig med en anden i ægteskab, bør miste sin hals.”

 

Så voldsomt går man dog ikke til værks nu om dage, hvor straframmen er op til seks års fængsel, hvis den anden part i ægteskabet er holdt i uvidenhed. Kender den anden part til, at der er en ekstra kone, er straframmen op til tre år.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…