Stop den snak om grænsebomme – det handler om effektiv kontrol på grænsen til Danmark

overvågningsvideo

Danmark opnåede for nogen tid siden en kedelig rekord i EU. Næst efter Grækenland er Danmark det mest indbrudsplagede land i fællesskabet. Og her i weekenden kom det frem, at mere end hvert fjerde indbrud bliver begået af tilrejsende. I årets første tre måneder er flere end 2000 statsborgere fra 12 lande i Østeuropa blevet sigtet for overtrædelser af loven.

 

Manglende kontrol

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet. Den viser også, at antallet af lovovertrædelser begået af østeuropæere har været i kraftig vækst; fra 3730 i 2006 til 9632 i 2013. Regeringen har ikke gjort noget nævneværdigt for at imødegå denne udvikling. Med det ellers logiske krav om kontrol ved landets grænser har Dansk Folkeparti stået næsten alene i Folketinget.

 

Og problemerne eksisterer ikke kun med biltrafikken ved landegrænsen. Der finder stort set ingen kontrol sted af passagerer på internationale tog, som krydser grænsen – og når kontrollen endelig sker på stikprøvebasis, er der ofte gevinst. Bedre ser det ikke ud i landets lufthavne, hvor politiet er underbemandet og ikke kan gøre meget for at forhindre uønskede personer i at komme ind i landet.

 

Færre betjente, flere rejsende

I weekenden slog Politiforeningen alarm. Kontrollen i Københavns Lufthavn lever ikke engang op til de krav, som Schengen-aftalen stiller til kontrol af personer, som rejser ind og ud af Schengen-området, og politiet er ikke i stand til at udvide kontrollen med den eksisterende bemanding. Det betyder, at grænsen er åben for personer, som af den ene eller anden grund ønsker at slippe ubemærket ind i Danmark, selvom de er uønskede her i landet.

 

Over de seneste 13 år er antallet af politibetjente i lufthavnen blevet halveret, hvilket står i skarp kontrast til den kendsgerning, at der i samme periode er kommet 30 procent flere rejsende, som passerer gennem Københavns Lufthavn.

 

Der er tale om to forskellige problemer. Det mest akutte er den store strøm at tilrejsende kriminelle, som uhindret tager på indbrudsturné og tømmer danskernes hjem for værdier – eller giver den i rollen som trick- og lommetyve på gader og stræder. Østeuropæere har også vist sig at være særdeles opfindsomme, når det gælder om at lave fusk med betalingskort og manipulere med pengeautomater.

 

Det er også nemt for de kriminelle at smugle store mængder narkotika ind over grænsen, og her har undersøgelser vist, at man i Sverige – på grund af toldernes hyppige tilstedeværelse ved grænseovergangene – er i stand til at konfiskere langt mere narkotika, end vi gør i Danmark.

 

Det andet problem er, at grænsen er åben for asylansøgere, som blandt andet via lufthavnen nemt og bekvemt kan komme til Danmark og det øvrige Skandinavien. Og bestemt ikke alle, der kommer, har mulighed for at få asyl. Mange misbruger systemet til at få ophold i Danmark for at begå forskellige former for kriminalitet og bliver de endelig afsløret og kommer i fængsel, oplever de ifølge politifolk ofte et ophold, der er et ”fire-stjernet hotel” værdigt. Ikke synderligt afskrækkende!

 

Grænsekontrol og politisamarbejde

Grænsekontrol har længe været et af Dansk Folkepartis klare krav. Meningsmålinger har vist, at danskerne i overvejende grad støtter os i kravet, for mange har efterhånden haft problemerne inde på livet, når de eksempelvis er kommet hjem til et raseret hus, hvor alle skuffer og skabe er blevet endevendt.

Læs også
Pludselig stod afrikaner i 74-årig kvindes stue – men hun fandt sig ikke i hvad som helst

 

Desværre har kravet ikke haft den store lydhørhed hos flertallet i Folketinget. De vil meget hellere tale om alle de ting, man kan gøre i forhold til politisamarbejde over grænserne. I samme åndedrag hævder de hånligt, at ”grænsebomme” ikke vil have nogen effekt. Som om det hele er et spørgsmål om en fysisk rød-hvid grænsebom.

 

Nej, det handler ikke om ”enten-eller”. Det handler om ”både-og”. Naturligvis skal vi have et grænseoverskridende politimæssigt samarbejde med vore nabolande mv., og Dansk Folkeparti bakker op om, at regeringen arbejder for, at Danmark kan opnå en parallelaftale om dansk deltagelse i Europol-samarbejdet.

 

Det vil være en fordel for alle parter – faktisk ikke kun for Danmark, men også for de øvrige EU-lande, som dermed vil kunne trække oplysninger fra danske registre. EU-partierne har mere eller mindre bevidst trukket denne proces i langdrag, fordi de ønsker et opgør med retsforbeholdet. Fra begyndelsen burde de have arbejdet for en særskilt dansk parallelaftale om Europol.

 

Men vi skal også have en fysisk kontrol ved grænserne. Det handler ikke om rød-hvide grænsebomme. Det handler om trænede og professionelle øjne, som overvåger trafikken ind og ud af landet. Hvad enten det nu er ved landegrænsen, på togstationer ved grænsen eller i landets internationale lufthavne. Det handler om, at vi stille og roligt og helt uden dramatik tjekker tilrejsende personer.

 

En effektiv kontrol forudsætter, at der både eksisterer et grænseoverskridende politisamarbejde OG en fysisk kontrol ved landets grænser. Det er årsagen til, at Dansk Folkeparti fastholder kravet om grænsekontrol. Selvfølgelig!

 

Kristian Thulesen Dahl er formand for Dansk Folkeparti

Læs også
To svært bevæbnede udlændinge bag 27 røverier er dømt til udvisning af Danmark
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…