Klimalov koster danske arbejdspladser

Fra facebookgruppen: Politiske plakater. Samling af Peter Nedergaard.

Man kommer sjældent langt med gode argumenter i klimadebatten. Det er den seneste klimalov, som regeringen med støtte fra Enhedslisten og de konservative har vedtaget, desværre et godt eksempel på.

 

Danmark ligger helt i top, når det gælder skatter og afgifter på udledning af CO2, men det er åbenbart ikke nok for regeringen. Erhvervslivet skal pålægges yderligere byrder under påskud af, at det redder klimaet.

 

Midlerne til at presse en yderligere reduktion af CO2 igennem er et sandt rædselskatalog af erhvervsfjendtlige tiltag. Man kan spørge sig selv, om det virkelig er regeringens politik eller resultatet af en brainstorm i Enhedslistens hovedbestyrelse? I hvert fald er loven blottet for enhver sund fornuft.

 

Afskaffelse af befordringsfradraget

Eksempelvis vil regeringen afskaffe befordringsfradraget, dermed bliver det dyrere for i hundredtusindvis af danskere at passe deres arbejde. Hvis man bor i hovedstadsområdet, kan man tage metro eller S-tog på arbejde, men hvis det ikke er gået op for regeringen, så bor der faktisk mennesker på den anden siden af Valby Bakke.

 

For rigtig mange danskere er det ikke en mulighed at tage offentlige transportmidler for at komme på arbejde, og for at få hverdagen til at hænge sammen, hvorfor skal de familier straffes?

 

Danske arbejdspladser forsvinder

Ét er at komme hen til arbejdspladsen, noget andet, er om der i det hele taget er en arbejdsplads.

 

Det sidste kan man godt frygte med de yderligere krav og skatter, der pålægges erhvervslivet og landbruget. I forvejen er det danske afgiftsniveau tårnhøjt, og med yderligere afgifter og regulering risikerer vi, at virksomhederne vælger helt at flytte ud af Danmark, og så er vi jo lige vidt i forhold til at passe på vores fælles miljø.

 

Det er i første omgang landbruget, som de fleste af initiativerne går ud over. Men man skal ikke glemme, at der for hver ansat i landbruget er fire ansatte i fødevareerhvervene, eksempelvis på mejerierne og på slagterierne.

 

Vi har desværre allerede set, hvordan arbejdspladser på slagterierne er blevet flyttet til Tyskland. Den nye klimalov hjælper bestemt ikke på den tendens, tværtimod risikerer vi, at endnu flere arbejdspladser indenfor fødevareområdet rykker syd for grænsen.

 

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

Skru bissen på over for Polen

 

Vi skal naturligvis gøre noget for at reducere udledningen af CO2, men det nytter ikke noget at Danmark går enegang, mens andre EU-lande bevidst undlader selv de mindste initiativer på området under henvisning til, at de vil beskytte deres egne arbejdspladser.

 

I stedet for at stramme tommelskruerne overfor danske virksomheder og bilister, så burde regeringen skrue bissen på i EU overfor navnlig Polen.

 

Hvis Polen begyndte at leve op til EU’s målsætninger om at reducere udledningen af CO2 med 20 procent inden 2020, så ville det for alvor batte noget, hvorimod den ekstra og kostbare danske indsats overhovedet ikke kan måles i det store klimaregnskab.

 

Mads Rørvig, MF, Venstre

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…