Gravstene, der fortælle et stykke britisk historie

Mens jeg var ambassadør i Pakistan, tog jeg en serie billeder på den gamle britiske kirkegård i Rawalpindi.

 

Byen, som ligger tæt på Pakistans hovedstad Islamabad, havde i kolonitiden en vigtig militærforlægning, fordi den ligger på den historiske invasionsrute fra Centralasien til Indien, som bl.a. Alexander den Store fulgte, da han erobrede en del af Indien.

 

Tusindvis af britiske soldater og civile embedsmænd gjorde tjeneste i Rawalpindi, og mange bukkede under i det ugæstmilde klima. Om sommeren kan temperaturen nå op over 50 graders varme. Teksterne på gravstenene fortæller om deres historie.

 

 

 

Til evigt minde om David Archibald S.M.D, søn af William og Ellen Archibald, 104. bengalske riffelregiment, som døde i Rawalpindi den 6. november 1869 som følge af en sygdom han pådrog sig under epidemien i Peshawar, 19 år og 2 måneder gammel. Han nedsendte fra det høje. Han tog mig.

 


I kærlig erindring om Emmeline Mary (Minna). Richard Beans højt elskede hustru som døde i Rawalpindi den 20. april 1900. Hun blev 37 år, 2 måneder og 5 dage. Hvis du skulle befale mig at opgive hvad jeg sætter højst pris på, var det aldrig mit, jeg giver dig blot hvad der er dit. ”Din vilje ske”.

 

Til evigt minde om menig nr. 3839 John Robinson. Wiltshire-regimentets 1. bataljon, H-kompagniet, som døde i Rawalpindi den 11. december 1903, 27 år og 9 måneder gammel. Opsat af H-kompagniet i respekt. Bortgået men ikke glemt.

 

 

Til minde om menig W. Farmer, 2. North Stafford Regiment, som døde i Rawalpindi den 13. juni 1906, 20 år og 3 måneder gammel. I det fremmede land har vores søn ingen fader og moder, der kan sige ham farvel, men himmelens engle vil værne hans sjæl, indtil vi mødes igen, når der kaldes til mønstring. Opstillet af underofficererne og mændene i B-kompagniet.

I kærlig erindring om Martha Ellen, korporal F.C. Rymills elskede hustru, som forlod dette liv den 15. november 1903 24 år og 6 måneder gammel. Opsat af hendes ægtefælle.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…