Prins Knuds bil skal ud at køre på søndag

Søndag den 28. september 2014 kl. 11-16 markerer Dragør Fort 100 års jubilæumsdag.

 

Prins Knud var chef på Dragør Fort i flere perioder. Hans børnebørn Camilla, Josephine og Feodora af Rosenborg ankommer på billedet til fortet i royalt veterankøretøj. Chrysler Windsor årgang 1952. Vognen har tilhørt Dronning Alexandrine og senere hendes yngste søn Prins Knud.

 

På jubilæumsdagen udgives bogen ”Dragørfort 1914 til 2014 – Fra lukket militært anlæg til enestående rekreativt område”.

 

Jubilæumsbog

Bogen er forfattet af Tom Wismann, der er ekspert i danske forter. Bogen er rigt illustreret og i stort format på 156 sider.

 

 

Et væld af enestående fotos er fundet frem, og hver en krog af fortet er beskrevet i detaljer.

 

Læserne får en fyldig beskrivelse af fortets armering gennem tiden, om tekniske anlæg, sanitære installationer og om “livet ombord”, hvor fortets bemanding udgjorde 380 mand under Første Verdenskrig. Fortets indretning er illustreret ved mange og fine detailtegninger.

 

Dragørfort er privat ejet, men der er adgang for publikum, som med bogen kan få et detaljeret indtryk af fortet med et krigshistorisk vingesus.

 

Jubilæumsdagen

To musikkorps underholder, guideture på fortet ude og inde også til lokaliteter, der normalt ikke åbnes for publikum. B&W motorer startes.

 

Læs også
Modig frihedskæmper: Ella von Cappeln lokkede SS-officer med røde roser – og skød ham

Skattejagt for børn. Mød fagfolk, der har været kystartillerister på Dragør Fort. Se ældre og nyere film om fortet gennem 100 år.

 

Fortet sørger for mad og drikke til jubilæumspriser.

 

På dagen udgives endnu en bog.

 

Bogen “AMAGER i KRIG og FRED er forfattet af Claus Ehlers, og fortæller om Danmarks krigshistorie set fra Amager. Bogen er i helbind i stort format, rigt illustreret og har et omfang på 212 sider.

 

Et væld af spændende informationer i relation til Amager er gravet frem og sat i krigsmæssigt perspektiv.

 

Fra Christian den Fjerdes grundlæggelse af den befæstede by Christianshavn, til kampen mod Svenskerne under Stormen på København og Christianshavn, om Fregatten Jyllands heroiske kamp i Slaget ved Helgoland, om de mange forter på Amager og Saltholm.

Læs også
Kulturhistorie: Risikoen ved at læse Bodega Blues er en overvældende tørst og en uovervindelig lyst til at besøge de steder, forfatteren beskriver så levende og farverigt

 

Om Tyskernes besættelse og jødernes flugt, om den kolde krig og raketforsvar på Amagers sydspids, hvor der var mulighed for atombevæbning, om “Rullemarie” til terrorbekæmpelse og om Forsvarets Efterretningstjeneste.

 

“AMAGER i KRIG og FRED” giver en nærværende historisk orientering for alle med interesse for Amager, men bogen tager også sigte på at give en mere almen viden om Danmarks krigshistorie, som i 2014 bliver sat i fokus ikke mindst ved premieren på DR’s store TV satsning om krigen i 1864, hvor første afsnit vises dagen før bogens udgivelse.

 

På gensyn 28. september 2014. Flere oplysninger her: http://sydamager.dk/Dragoer_Fort/20140928/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…