Israelsk professor til MF’er Jakob Engel-Schmidt og andre: Bland dig uden om

Jakob Engel-Schmidt, der er MF for Venstre, skrev en artikel om Israel, der førte til en ophedet debat. Jakob Engel-Schmidt havde været på besøg i de Palæstinentiske Selvstyreområder, en tur der var arrangeret og betalt af Folkekirkens Nødhjælp. Da han kom hjem skrev han en artikel i Politiken hvor han beskrev Israel som en ”apartheidstat”.

 

(Se artiklen her http://politiken.dk/debat/profiler/engel-schmidt/ECE2252628/stop-den-israelske-apartheid/)
Folkekirkens Nødhjælp er en statsstøttet privatorganisation, som er kendt for, til tider, at være voldsomt kritisk overfor Israel, samt at stå bag boykotaktioner og ensidig propaganda, og nu mente Jakob Engel-Schmidt, at Israel diskriminerede palæstinenserne lige så groft som apartheidstyret i Sydafrika behandlede de sorte.
Venstre var hurtigt ude og sætte den unge politiker på plads, og gjorde det klart, at dette IKKE er Venstres politiske syn på Israel. At beskylde Israel for at være en apartheidstat er en meget urimelig kritik, og er en frase der er tankeløst kastet ind i debatten om konflikten mellem Israel og de Palæstinentiske Selvstyresområder, uden tanke for den faktiske situationen der foregår i området.

 

På Facebook har der været stor debat, og et indlæg fra Asst. Prof. Alex M. Szpilman fra Technion i Haifa, Israel var særligt rammende. Alex Szpilman bor i Israel og er mildt sagt træt af udenlandske politikere der prøver at belære israelere omkring hvad er rigtig og forkert, og at de mener at lige netop de har svaret på hvordan man skal løse hele mellemøstkonflikten efter kun en 5 dages besøg i selvstyreområdet. Jeg kom i kontakt med ham i sidste uge, og fik lov at oversætte hans indlæg. Det kommer her:

 

Indlæg af Asst. Prof. Alex M. Szpilman fra Technion i Haifa, Israel 

“Vi vil f*ndme bare have lov til at være i fred!
Vi (og med ‘vi’ mener jeg størstedelen af Israels befolkning) er ikke interesserede i at leve i de Palæstinensiske Selvstyreområder. Vi er ikke interesserede i at kontrollere dem eller deres områder, og vi har absolut fået nok af, at forsyne dem med gratis vand og elektricitet.

 

Vi er dødtrætte af terror. Vi er dødtrætte af vold. Vi er også dødtrætte af at få at vide hvordan vi skal gøre ting af folk der ikke har den fjerneste ide om hvad de taler om – folk der bruger “fem dage” (hold da op, hvor imponerende) på at observere dagligdagen – ikke i Israel – men i de Palæstinensiske Selvstyreområder.

 

Var I opmærksomme på at vi snakker om det Palæstinensiske Selvstyre; et administrativt organ, hvis formål det er at regere palæstinenserne og forberede sig på en palæstinensisk stat; en myndighed, som ikke har formået at gøre nogen af delene i mere end 20 år – Hverken det ene eller det andet! Naturligvis ligger hele ansvaret for denne forfejlede proces ikke kun hos dem. Vi er også dødtrætte af den diskussion – faktisk keder den os til døde.

 

Angående de lange køer der skal krydses ved grænsen til Israel, så må jeg tilstå at jeg er forvirret. Vil I have at vi skal bo i to lande eller ét???Sidste gang jeg var i Danmark (eller hvilket som helst andet EU-land) var der to paskontroller. Én for EU-borgere og én for ikke-EU-borgere. Apartheid? Det tvivler jeg stærkt på at der er nogen der vil kalde det.


Hvis I vil have at der er to lande, hvorfor skulle grænsepolitiet så ikke tjekke folk der krydser grænsen for at tage til Israel for at arbejde?

Når terrorister har krydset grænsen til Israel fra de Palæstinensiske Selvstyreområder. Selvfølgelig tjekkes det grundigt om der skulle være nogen der har en bombe med i rygsækken. Det ville I sgu også gøre hvis tusind af jeres egne medborgere var blevet sprængt i luften af terrorister over det sidste årti. Ikke-israelske biler bør da også tjekkes før de tillades indrejse til Israel. Er det ikke åbenlyst???

 

Er det kollektiv afstraffelse? Det kunne man nok godt argumentere for at det er. Er der en anden løsning?


Og jeg mener ikke en “lad os sætte os en rundkreds, holde i hånd og tale om tingene” løsning, men en der rent faktisk ville virke? Vi er lutter ører!

Ét land?

 

Vi ønsker bestemt ikke at leve i et land med mennesker, som er opdraget af deres eget selvstyre til at hade os, alle amerikanere – og også jer i øvrigt.

 

Prøv at tage et kig på den palæstinensiske version af Børnetime på YouTube. Børn bliver undervist i, at det at ofre sit liv i kamp mod den zionistiske fjende er det bedste en femårig kan gøre. At deres familier vil være stolte af dem hvis de dør mens de sprænger MINE BØRN i luften!!! Tror I virkelig på, at børn kan vokse op i et sådant undervisningssystem, og så stadig forventes at have et normalt forhold med deres “naboer”?
Mine børn går i skole og lærer – du ved – normale ‘børneting’, ligesom de gør i Europa. De lærer ikke noget om død og ære.

 

Ét land? Tak, men nej tak.

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

Ved I hvornår antallet af terrorangreb faldt? Det skete da den såkaldte “apartheidmur” – I ved, den som faktisk består af 95 % hegn – blev rejst. Ja, den der er på billedet i artiklen i Politiken. Da den blev rejst, og vordende selmordsbombemænd ikke bare kunne vade direkte fra de Palæstinensiske Selvstyreområder over til Israel, faldt antallet af angreb.

 

Selvfølgelig kan man diskutere hvorvidt hegnet er placeret korrekt, og det er der mange steder hvor det ikke er, men man kan ikke overbevise os der bor her, og som ønsker at fortsætte med at bo her (i live), at det ikke er nødvendigt.

 

Nu vi er i gang, så fri os for den endnu kedeligere diskussion om “hvis land det er”. Den diskussion er så meningsløs og overdiskuteret, at det slet ikke kan beskrives med ord.”

 

Yvette Espersen er redaktør for www.israel-info.dk og www.support-israel.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…