Danske Victor blev selvmordsterrorist og døde: Formanden for Aarhus-moské kalder ham en helt

collage

Omkring slutningen af marts eller i begyndelsen af april deltog Victor Kristensen fra Aarhus i selvmordsangreb i Irak og døde. Han blev kun 21 år gammel. Nu er han helt i den radikale og berygtede Moské på Grimhøjvej i Aarhus.

 

”Victor, han mener, at det er en ting, han troede på, og han døde på grund af det. I vores øjne er han en helt. Han har lavet en god ting, fordi det er noget, han selv tror på,” udtalte formanden for moskéen, Oussama El-Saadi, til TV2 Østjylland, da det blev bekræftet, at Victor var omkommet i et selvmordsangreb.

 

Han afviste imidlertid, at moskéen har haft indflydelse på Victors beslutning om at blive selvmordsterrorist og tage til Irak.

 

Men det er der i høj grad delte meninger om.

 

De går efter de socialt svage

Det var BT, der bragte nyheden om 21-årige Victor Kristensens død som selvmordsterrorist i Irak, og avisen har efterfølgende talt med nogle af hans få danske venner. De forklarer samstemmende, at Victor var en sky og tilbageholdende person, som havde svært ved at begå sig socialt.

 

En af dem kender til flere, der i lighed med Victor er blevet fanget ind af moskéen på Grimhøjvej. Han fortæller til BT:

 

”De (hververne fra Grimhøjvej, red.) går næsten altid efter nogen, der ikke er helt oppe at flyve socialt. De giver dem et broderskab og en masse bekræftelse, og pludselig tror de, at de ved alt om alting. Og den tro er de i sidste instans klar til at kæmpe og dø for,” forklarer han.

 

Tænkte kun på at behage Allah og komme i paradis

I første omgang blev hvervningen fortaget af en gruppe jævnaldrende unge med indvandrebaggrund. Det var, da Victor gik i niende klasse på Møllevangsskolen i Aarhus.

 

De fik ham lokket med i moskéen på Grimhøjvej, hvor de voksne tog over. Det var dem, som sørgede for alt det praktiske omkring Victors konvertering fra kristendom til islam.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

”Victor havde altid været sådan en stille og forsigtig type, der ikke kunne gøre en flue fortræd. Men det ændrede sig, da nogle af de radikale islamister begyndte at tage ham med i moskéen. Pludselig forsvandt han bare. Han var væk fra byen og vennekredsen i mere end et år, og da han kom tilbage var han fuldstændig forandret,” fortæller en anden af hans få venner til BT og fortsætter:

 

”Livet betød ikke længere noget. Det eneste, han tænkte på, var, hvordan han kunne behage Allah, så han kunne komme i paradis efter døden. Han var fuldstændig hjernevasket.”

 

Aarhus-politikere vil tage samarbejdet op til revision

Moské-formanden udtalelser om, at Victor er en helt, fordi han som selvmordsterrorist har mistet livet, har fået politikere i Aarhus Byråd til at reagere.

 

Blandt dem den konservative Marc Perera Christensen, som ifølge TV2 Østjylland nu vil bede magistraten om en redegørelse for kommunens og politiets samarbejde med moskéen på Grimhøjvej.

 

”Jeg synes, at det er meget problematisk at kigge ind i et samarbejde med nogen, der synes, at det er en heltegerning at bliver terrorist og selvmordsbomber,” siger han til den østjyske TV-station.

 

Hos Liberal Alliance siger byrådsmedlem Lars Boje Christensen, at ”Det er vigtigt, at vi sender et signal til dem om, at enten er de en del af løsningen, eller også er de en del af problemerne derude.”

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Han er en fej hund og Østjyllands Politi er naive

Medens politikerne i Aarhus udtaler sig i forsigtige vendinger, lyder der helt andre toner fra Christiansborg. Her lægger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, og Dansk Folkepartis tidligere formand og nuværende værdipolitiske ordfører, Pia Kjærsgaard, ikke fingrene imellem.

 

Således kalder Inger Støjberg moskéens formand for en fej hund og mener, at Østjyllands Politi er naive:

 

”Han er en fej hund. Tænk at sidde i en moské og drive unge mænd til at begå mord i Allahs navn. Og ikke mindst tænk på de forældre, der sidder tilbage, og som er bundulykkelige. Efter min mening burde Oussama El-Saadi pakke sine ting og rejse ud af Danmark. Han hører simpelthen ikke til her, skriver Inger Støjberg på facebook. Hun giver også Østjyllands Politi denne hilsen med på vejen:

 

”Umiddelbart synes jeg, at det lyder lidt naivt, når Østjyllands Politi siger, at de er i dialog med moskéen, for man kan jo ikke ligefrem sige, at politiets succes har været særligt stor, når 22 ud af de 27 kommer fra moskéen på Grimhøjvej,” siger Inger Støjberg til Berlingske.  Østjyllands Politi har tidligere selv oplyst, at ud af de 27 unge fra Aarhus, der er drager i hellig krig i Syrien, har de 22 været i forbindelse med moskéen på Grimhøjvej.

 

Hos Dansk Folkeparti opfordrer Pia Kjærsgaard Aarhus Kommune til at afbryde ethvert samarbejde med moskéen og vil desuden have regeringen ind i sagen.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

”Vi har en integrationsminister, og det her har i hvert fald intet med integration at gøre. Så der må han (Manu Sareen (R), red.) spørge, hvad der dog foregår med den moské. Det er jo ikke første gang, den er anklaget for ekstremisme, siger Pia Kjærsgaard.

 

Hun vil nu have integrationsminister Manu Sareen (R) og justitsminister Karen Hækkerup (S) ind i sagen.

 

Moskéen går nu til modangreb på politikere og presse

Sent i går aftes gik talsmanden for moskéen på Grimhøjvej, Mohammed Sabah, til modangreb på politikere og presse i en udsendelse i Radio24syv.

 

Han hævdede her, at der i offentligheden bliver tegnet et unuanceret og forkert billede af moskéen – moskeen, hvor også tidligere terrordømte har haft deres gang, blandt dem somalieren, som i 2010 forsøgte at myrde tegneren Kurt Westergaard med en økse, ligesom moskéen ifølge Østjyllands Politi er storleverandør af unge, der rejser til Syrien for at kæmpe for Allahs sag og omdanne Syrien til en sharia-stat.

 

”Man fremhæver ikke ting som uddannelsesvejledning for de unge og vores tætte samarbejde med politiet, hvor vi har været en slags mentor for kriminelle unge, som har været ude i ballade, og som vi har været med til at støtte,” siger talsmand Mohammed Sabah.

 

Moskéens talsmand mener ligeledes, at de politikere, der nu er ude og fordømme moskéen, reagerer på en sag, der ifølge ham endnu ikke er dokumenteret, hvilket han finder ”meget beklageligt.”

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

 

”Vi tager dyb afstand fra selvmordbomber. Det er ikke noget, vi går ind for. Og hvis det er tilfældet, så kan vi godt tale om, om han (Victor Kristensen, red.) er en helt eller ej,” siger han noget kryptisk til Radio24syv, hvor han også stiller spørgsmålstegn ved, om Victor Kristensen overhovedet er død samt fastholder, at han kun er kommet et par gange i moskéen. (Berlingske Nyhedsbureau).

 

Ifølge BT er Victor Kristensens død dokumenteret, ligesom det også ifølge BT er dokumentet, at han omkom som selvmordsterrorist.

 

I PET’s søgelys og politiet advarer mod moskéen

Moskéen på Grimhøjvej har i flere år været i PETs søgelys, og så sent som i marts i år advarede Østjyllands Politi unge mod at komme i moskéen, hvor der ifølge politiet er risiko for, at de vil blive forsøgt hvervet til borgerkrigen i Syrien.

 

”Vi er nødt til at italesætte den moské som et omdrejningspunkt i forhold til rekrutteringen (til Syrien, red.). Det er ikke forældrene, der sender de unge i krig. De er lige så bestyrtede,” sagde politikommissær ved Østjyllands Politi, Allan Aarslev, dengang og fortsatte:

 

”Vi må altså sige, at der sker noget, når de unge begynder at komme derude. Vi er nødt til at råbe op og sige: Det kan altså godt ske, at de efterfølgende tager til Syrien.” (Politiken)

 

Læs også
Befolkningen siger nej til at modtage jihad-terrorister, jihad-brude og deres børn – men politikerne tænker kun på konventionerne

På den baggrund lyder det underligt, hvis det altså er korrekt, at Østjyllands Politi ifølge moskéens talsmand Mohammed Sabah, samarbejder med moskéen om at bringe unge på ret køl.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…