Hvorfor er danske muslimer så tavse om Islamisk Stat – og hvorfor spørger danske journalister dem ikke til det?

Wakf/Globalunityevent

Den Korte Avis har spurgt muslimske organisationer, hvad de mener om Islamisk Stats gerninger i Irak og Syrien.

 

Vi synes, at det er et overordentlig nærliggende spørgsmål.

 

Islamisk Stat optræder med en næsten ufattelig brutalitet over for mange tusind almindelige mennesker, der nægter at lade sig tvangskonvertere til islam. Det er tydeligt fremgået af Den Korte Avis.

 

Samtidig er Islamisk Stat blevet en militær og politisk faktor med stor betydning i Mellemøsten. Dens fremmarch påvirker også den vestlige verden, og tilsyneladende appellerer dens budskaber til en del muslimer i Danmark og det øvrige Europa.

 

Derfor skulle man tro, at også muslimske organisationer og debattører ville gøre det klart for offentligheden, hvordan de ser på Islamisk Stat. Især, fordi disse fanatikeres folkemord sker under påberåbelse af islam.

 

Intet svar – heller ikke i andre lande

Men vi har ikke fået noget svar på vores henvendelser. I det hele taget har muslimske organisationer og debattører over en bred kam været tavse om deres holdning til Islamisk Stat. Det gælder Islamisk Trossamfund, Abdul Wahid Pedersen og alle mulige andre.

 

Samtidig undlader danske journalister fuldstændig at spørge til det.

 

Dette mønster findes ikke kun i Danmark. I lande omkring os undrer man sig også over, hvor de muslimske organisationer og debattører er henne i debatten om Islamisk Stat. Og man opfordrer kraftigt til, at muslimske organisationer tager klart afstand fra IS’ holdninger og gerninger.

 

Hvad venter de på?

 

Tyskland og Storbritannien

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

I Tyskland sagde Volker Kauder, gruppeformand for CDU/CSU i Forbundsdagen, lørdag, at muslimske organisationer nu må tage bladet fra munden.

 

Specielt krævede han, at de gør en indsats for at forhindre, at tilhængere af Islamisk Stat begynder at forfølge yazidier og kristne i Tyskland. ”De har også et ansvar for fredelig sameksistens i dette land,” slog han fast. (Die Welt)

 

I Storbritannien gik en fremtrædende liberal muslim, Taj Hargey, fredag ud med et skarpt angreb på de muslimske organisationer og talerørs tavshed. Det skete i en artikel med overskriften: ”Hvorfor fordømmer britiske muslimer ikke de galninge, der dræber i islams navn?” (Daily Mail)

 

Hvor er kravet om at standse folkemordet?

Taj Hargey gør ligesom Volker Kauder opmærksom på, at tilhængere af Islamisk Stat nu bliver synlige i de europæiske lande.

 

Han henviser blandt andet til, at hadprædikanten Anjem Choudarys proselytter agiterer for Islamisk Stat. Choudary slår også sine folder i Danmark – det var ham, der mente, at Christiansborg vil blive omdøbt til Muslimborg.

 

Hargey peger på faren for, at den islamistiske ekstremisme vokser sig stærkere i Storbritannien. Hjemvendte hellige krigere fra Syrien og Irak vil skubbe på denne udvikling. Samtidig er det alvorligt, at hovedstrømmen af de muslimske organisationer er tavse om, hvad der foregår i Irak.

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

 

Han spørger: ”Hvor er det massive ramaskrig over for de systematiske drab på irakiske yazidier, forfølgelsen af kristne og den vanvittige ødelæggelse af deres kirker? Hvor er de koordinerede protester mod Islamisk Stat. Hvor er kravet om at standse det folkemord, som militante sunni-muslimer begår i Irak?”

 

Hykleri

Hargey peger på, at man for kort tid siden samlede 200.000 mennesker til protestdemonstrationer mod Israel i London og Manchester. Men der har ikke været noget, der ligner, i retning af en protest mod Islamisk Stats sanseløse myrderier. Hykleri, kalder han det.

 

Hvis muslimer i Storbritannien og andre steder virkelig var gået ud med en stærk protest mod de fanatiske hellige krigere, ville ekstremisterne stå væsentligt svagere, skriver Harvey.

 

Nu får de ekstreme kræfter alt for frit spil til at påvirke unge muslimer med deres budskaber.

 

Ifølge Taj Hargey burde britiske muslimer gå i protestdemonstration under sloganet: ”Ikke i mit navn!”

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

De politisk korrekte medier – og Den Korte Avis

Herhjemme skulle de muslimske organisationer og talerørs tavshed i forhold til Islamisk Stat være en indlysende relevant historie for journalister. Men de har været påfaldende passive.

 

Den Korte Avis har stået temmelig alene blandt danske medier med det oplagte spørgsmål: ”Hvad mener I om Islamisk Stat og dets gerninger i Irak?”

 

Det er svært at se anden forklaring på mediernes passivitet end politisk korrekthed. Journalisterne og deres redaktører har simpelt hen ikke lyst til at stille ganske almindelige kritiske spørgsmål til de etablerede muslimske kræfter.

 

Ja, i mange tilfælde kommer de vel ikke engang på den tanke, at de kunne stille sådanne spørgsmål.

 

Det er udtrykt for et professionelt forfald. Når man står over for valget mellem at give et usminket billede af virkeligheden eller bevare den politiske korrekthed, foretrækker man den politiske korrekthed.

 

Men det gør Den Korte Avis ikke. Så vi fortsætter med at spørge til de muslimske organisationers holdning til Islamisk Stat. Om vi så skal være alene om det.

Læs også
Afrikaner fik afvist sin asylansøgning, men han blev ikke udvist – det fik frygtelige konsekvenser for en 9-årig pige
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…