Hvor er de moderate muslimer?

Arkiv

Det undrer mig, at det er så svært for herboende muslimer at tage afstand fra islamister. Den seneste tid har vi set Islamisk Stat voldtage, henrette og sprede frygt og rædsel i hele verden. 

 

Imens dette har stået på, har der været en larmende stilhed fra de herboende muslimer.

 

Er det fordi at frygten for islamistiske ekstremister får almindelige muslimer i Danmark til at tie af frygt for udstødelse fra de muslimske miljøer?

 

Men hvorfor må muslimer ikke kritisere grupper, der i islams navn gør som Islamisk Stat gør?

 

Hvorfor risikerer man at blive udstødt fra de muslimske miljøer, hvis man ytrer sig om fred, integration og en god sameksistens med vesten?

 

Er det fordi, at de ekstreme synspunkter stortrives blandt muslimerne? Eller kan det være fordi folk er bange for religiøse skrifter og de ekstreme grupper?

 

Nogle tager ikke afstand
Det undrer mig og ærgrer mig eksempelvis, at kun en eneste ud af de seks større moskeer i Østjylland tog afstand fra IS, da den lokale TV station for noget tid siden lavede en rundringning og spurgte om moskeernes holdning til terrororganisationen.
Det undrer mig, at en organisation som Hizb ut-Tahrir gang på gang kan samle horder af muslimer, når der skal demonstreres for et kalifat og mod det demokrati, der har taget imod dem.

 

Det så vi for eksempel for ca. to uger siden, hvor op mod 600 tilhængere af Hizb ut-Tahrir afspærrede Nørrebrogade i en larmende og for mange ret voldsom demonstration.

 

Men når der bliver lavet en demonstration mod IS, dukker meget få muslimer op – sidst en demonstration mod IS blev stablet på benene, blev resultatet et par hundrede mennesker, hvoraf en stor del ikke havde muslimsk baggrund.

 

Vis jer

Kære moderate muslimer,

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Kom nu frem! Hvorfor skærer I ikke igennem overfor jeres trosfæller, der i jeres religions navn hjernevasker, sprede frygt og rædsel?

 

Hvorfor ser vi ikke en moddemonstration mod Hizb-ut Tahrir, der gang på gang indtager Nørrebro og med deres udemokratiske holdninger, undertrykte kvinder og truende facon skaber et dårligt billede af muslimer i Danmark?

 

Er det fordi I er enige med dem?

 

Er det fordi målet med islam for mange muslimer i virkeligheden er en islamisk stat med sharialov og alt hvad der dertil hører?

 

Er det, fordi I er bange? Hvad er I bange for?

 

Hvis I som muslimer virkelig viser, at I tager afstand fra disse galninge – hvis I tager afstand fra islamistiske mørkemænd og siger stop, så kunne I gøre jer selv en stor tjeneste.

 

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro

Så kunne I vise den danske befolkning, at jeres sympati og loyalitet ligger hos Danmark, hos demokratiet og hos ytringsfriheden. Og så bør I tage dansk kultur og de danske traditioner til jer, og gøre dem til jeres egne i stedet for at dyrke parallelsamfundene. Det er altafgørende, ligesom I må nedtone de islamiske symboler, og dyrke jeres tro på en mere personlig og privat måde.

 

Martin Luther King sagde engang at ”vores liv begynder at slutte den dag, da vi bliver tavse om de ting, som betyder noget”. I Danmark betyder dansk kultur og dansk folkestyre noget, det betyder rigtig meget. Tag det nu til jer. Og råb op, muslimer – vær ikke bange for de fanatiske mørkemænd her i landet – dem arbejder vi hårdt med at få bugt med.

 

Vis os i stedet, at I vil de danske værdier – og danskerne. Det er tilladt at overraske positivt.

 

Martin Henriksen er (MF) og Udlændinge- og integrationsordfører for Dansk Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…