“Jeg skulle oprette en digital postkasse – og så gik det helt galt”

Foto: Colourbox

Føljetonen omkring virksomhedsejeres udfordringer med den nye e-boks til offentlig kommunikation vil ingen ende tage.

 

Som indehaver af en enkeltmandsvirksomhed skal jeg have oprettet den lovpligtige digitale postkasse, så jeg kan modtage information fra det offentlige. Jeg kan ikke bare bruge min NemID, men skal bestille en speciel medarbejdersignatur (til en enkeltmandsvirksomhed) for at kunne oprette en digital postkasse.

 

Reminder

Jeg har bestilt en medarbejdersignatur, men endnu ikke fået den aktiveret. (Der er som selvstændig andre ting der er meget vigtige; salg, kundepleje, momsafregning etc. for bare at nævne nogle). Jeg havde altså ikke lige fået aktiveret min medarbejdersignatur – men modtager den 8. december kl. 20:36:04 en venlig og uventet serviceorienteret reminder fra [email protected] om, at jeg skal huske at installere min NemID medarbejdersignatur. Så vidt så godt.

 

Om igen 

Men træerne vokser åbenbart ikke ind i himlen, for den midlertidige kode, jeg har fået tilsendt, udløb den 7. december 2013 kl. 12:59. Altså ca. 30 timer før jeg fik reminderen. Så nu må jeg endnu engang til tasterne og få rekvireret en ny midlertidig kode, så jeg kan få oprettet en lovpligtig (!) digital postkasse til offentlig kommunikation.

 

Når det er sket, vil det være oplagt at få postkassen til at forwarde al mail til en af de postkasser jeg kan tilgå uden brug af diverse NemID signaturer og certifikater. Nu ved jeg jo hvordan man gør det: “Referenceimplementeringen giver en introduktion til services til afhentningssystemet,” står der i mit brev. Hvad betyder det dog?

 

Spild af tid

Det ville være mere gavnligt for Danmark, hvis iværksættere kunne fokusere mere på at sælge og være produktive, end at skulle bruge tid på det her pjat.

 

Jakob Søderberg

 

Indehaver: SODERBERG Consulting
Co-founder: ARPEDIO Solutions ApS

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…