Halløj på pigegangen underminerer ligestillingsspørgsmålet

Det er ulovligt, at Hotel Bella Sky på Amager har en særlig etage kun for kvinder.

 

Det har Østre Landsret besluttet, efter en langstrakt sag som startede i Ligebehandlingsnævnet. Man skulle ellers tro, at vores domstole har vigtigere spørgsmål at bruge tiden på.  

 

Det burde være hotellets suveræne afgørelse, hvordan de forskellige etager er indrettet. Hvis de kan se en kommerciel fordel i at have en kvindeetage, så lad dem gøre det.

 

Når alt kommer til alt, så er der jo ikke tale om, at hotellet nægter tyrkere eller jøder som gæster. Nej, der er tale om en ren kommerciel gimmick, og der er absolut ingen, der er blevet generet af det. Ingen!

 

Ligestillingsloven er til grin

Konsekvenserne af den gældende lovgivning på ligestillingsområdet er ganske enkelt, at den gør grin med de virkelige udfordringer på ligestillingsområdet.

 

Mens danske soldater har kæmpet og sat livet på spil for, at afghanske piger kan gå i skole, så spilder vi tiden herhjemme med tosserier som en kvindeetage på Hotel Bella Sky. Det har intet at gøre med et ligestillingsproblem, i så fald ved man i hvert fald ikke hvad ligestillingsproblemer er.

 

Pigegangen på Bella Sky er desværre kun et blandt mange tåbelige eksempler på Ligestillingsnævnets afgørelser. Er det virkeligt et samfundsproblem, at mænd ikke kan få rabat og gratis cava, når der er ladies night? Eller at kvinder kunne komme gratis ind til 2. divisions fodbold i Holbæk?

 

Selvfølgelig er det ikke det, og vidste man ikke bedre, så kunne det jo være historier fra Rokokoposten eller Helt Normalt, men det er den skinbarlige virkelighed.

 

Halvdelen af klager er useriøse

En nylig opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at over halvdelen af de sager der bliver behandlet af Ligebehandlingsnævnet omhandler diskoteker, frisører og swingerklubber. Det vil sige, at under halvdelen af alle sager er seriøse klager over diskrimination på arbejdsmarkedet. Det burde kalde på selvransagelse blandt de aktører, som er aktive indenfor ligestillingsspørgsmål.

 

Læs også
Kvinder indtager kommunale toplederjob

Det virker grinagtigt, men når der er grinet færdig, så må man er nødt til at stille spørgsmålstegn ved den gældende lovgivning. Det skader ligestillingsspørgsmålet, at det bliver forbundet med pigegangen på Bella Sky eller utallige afgørelser om mænd, der ikke kan få gratis drinks på diskoteker.

 

Problemet ligger i lovgivningen, og her skal vi som politikere på banen og få lagt snittet et andet sted, så vi kan få Ligebehandlingsnævnet til at træffe nogle afgørelse på de områder, hvor de virkelige problemer for ligestillingen er.

 

Sagen om Bella Sky bør få ministeren til at reagere, således at ligestillingsdebatten igen kan komme i et seriøst skær.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…