Hadforbrydelse mod jødisk skole er ikke blevet opklaret

Arkiv

”Ingen fred i Gaza, ingen fred til jer zionistsvin.”

 

Sådan stod der på muren på den jødiske Carolineskole, da eleverne mødte i skole en fredag morgen i august.

 

Gerningsmænd havde i nattetimerne klippet hul i trådhegnet, der omgiver skolen, og var trængt ind og have smadret vinduer og skrevet det antisemitiske budskab på bygningerne. (KD 22.8)

 

Uopklaret

Her flere måneder efter er det endnu ikke lykkedes Københavns Politi at pågribe de, der øvede antisemitisk hærværk mod den jødiske Carolineskolen på Østerbro.

 

Det viser sig, at de overvågningsbilleder som politiet har kunnet få, ikke har været af en god nok kvalitet.

 

Der er tilsyneladende brug for bedre overvågningskameraer ved Carolineskolen. Staten yder et beløb årligt til sikkerhedsforanstaltninger for jødiske institutioner. Det har tilsyneladende ikke været nok – og man spørger sig selv hvilket ansvar, der påhviler Københavns Kommune.

 

Nej til hadforbrydelser

Når det er så magtpåliggende at opklare denne og andre sager om antisemitisme, så er det fordi samfundet klart skal vise, at vi ikke accepterer denne slags hadforbrydelser.

 

Derfor påhviler der også politikerne et helt særligt ansvar for at sige fra, og ikke give potentielle gerningsmænd eller kvinder et frirum.

 

Jeg har flere gange påpeget, hvor bekymrende det er, når især politikere med deres udtalelser er med til at lægge Israel for had. De med antisemitiske holdninger har en tendens til ikke at skelne mellem jøder og staten Israel.

 

Læs også
Østrigs parlament på vej til at fordømme den anti-israelske boykot-bevægelse som antisemitisk

De Radikale

Jeg bliver især bekymret, når jeg hører Radikale folketingsmedlemmer tale om boykot af varer fra Israel – men ikke taler om boykot af varer fra eksempelvis Saudi-Arabien eller Iran, der hverken har demokrati eller respekt for universelle menneskerettigheder. Eller en radikal borgmester, der opfordrer en jødisk forening til at blive væk fra en mangfoldighedsfestival.

 

De Radikale er ikke antisemitter. Men de og andre politikere bærer et helt særligt ansvar for, at deres udtalelser ikke understøtter de antisemitter, hvis tankegang er knap så tolerant og demokratisk. Det ansvar synes jeg, at De Radikale svigter i øjeblikket.

 

Finn Rudaizky er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Dansk Folkeparti og fhv. formand for Mosaisk Trossamfund

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…