Folketinget skærper kontrollen ved sin egen indgang – men svækker den ved indgangen til Danmark

Foto: Colourbox

Den seneste tids debat om grænsekontrollen – eller manglen på samme – har fået flere af de politiske partier til at lancere en grænseløs dobbeltmoral og arrogance overfor ganske almindelige mennesker.

 

Pludselig lagde Venstre klar afstand til fornuftige politiske standpunkter om grænsekontrol. Synspunkter, som man i sidste valgperiode, gjorde til reel politik ved at styrke indsatsen ved de danske grænser, der igennem mange år var blevet voldsomt nedprioriterede.

 

Det virker

I de få måneder den øgede grænsekontrol fungerede gav indsatsen pote. Man øgede konfiskationen af illegale penge med 600 procent og man fandt 13.600 procent(!) flere stoffer, blot for at nævne de mest markante stigninger.

 

Tallene er klare: Grænsekontrol har markant effekt. Det ved flertallet af politikere også godt.

 

Sandheden er snarere, at de ikke har lyst til at sige det, da det taler deres forkromede EU-projekt lodret imod. EU kan nemlig ikke lide grænser, hvilket danskerne også fik at føle af bl.a. tyske og svenske toppolitikere, da vi indførte den øgede grænsekontrol.

 

Det til trods for, at tyskerne og svenskerne har markant mere kontrol ved deres grænser, end Danmark har haft igennem mange år. EU-Kommissionen var rasende. Danmark skulle sandelig ikke have lov til at opretholde en grænse selv. Hvad kunne det ikke ende med, hvis danskerne for alvor blev trætte af EU?

 

Dobbeltmoralsk forhold til kontrol

Når de danske politikere alligevel vælger at lægge afstand til en effektiv, fokuseret kontrol, er det udtryk for dobbeltmoral og arrogance i helt uset omfang.

 

Sandheden er, at de selv benytter sig af kontrol i deres hverdag. Alle besøgende, der har været på Christiansborg igennem de seneste år, har bemærket den øgede kontrol. Går man indenfor bliver man spurgt om sit ærinde, man får en tur igennem metaldetektoren ligesom man skal følges rundt. For man kan naturligvis ikke have ballademagere rendende rundt i Folketinget. Selvom det med Venstres egne ord er at ”genere ganske almindelige mennesker”, så foretages denne kontrol dagligt for at passe på folkestyret.

 

Det rejser spørgsmålet: Hvad med os andre? Er vi, der ikke sidder i Folketinget, ikke vigtige nok til, at der bliver passet ordentligt på os? Hvis adgangskontrol har effekt i Folketinget, i lufthavnen – eller sågar på Roskildefestivallen – hvorfor så ikke ved grænsen?

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

Det er på tide, at flertallet af politikere på Christiansborg lytter til danskerne og genindfører en effektiv grænsekontrol, der kan nedbringe antallet af røverier og genskabe trygheden i grænseområdet i særdeleshed og i Danmark i almindelighed.

 

Peter Kofod Poulsen bor i Haderslev og er by- og regionsrådsmedlem samt folketingskandidat for Dansk Folkeparti

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…