Sådan stoppes de islamister, der rejser til Syrien

Problemerne med de danske Syrien-krigere har efterhånden stået på i et godt stykke tid. Vi har advaret igen og igen, og vi har bedt regeringen om at tage problemet seriøst – men lige lidt er der sket. Justitsminister Karen Hækkerup har højst kunnet svinge sig op på, at hun er bekymret.

 

Men det er jo ikke nok. Det her problem er langt, langt vigtigere end salg af lidt aktier i et statsejet energiselskab!

 

Danmark er desværre blandt de lande, der forholdsmæssigt har flest unge radikaliserede, der rejser ned og deltager i konflikten i Syrien, og nye tal fra Politiets Efterretningstjeneste viser, at mere end 90 unge siden 2012 er rejst fra Danmark til Syrien, og at mindst halvdelen deltager i deciderede krigshandlinger.

 

Hver eneste gang en ung mand rejser fra Danmark og deltager i såkaldt hellig krig i Syrien, er der risiko for, at vedkommende radikaliseres yderligere og inspireret af krigen vender tilbage til Danmark. Sådan er virkeligheden!

 

Tre forslag fra de konservative

Vi har derfor fra konservativ side tre forskellige forslag til, hvad man bør kigge på. Det er ikke nødvendigvis endegyldige løsningsforslag, men det er et åbent udspil til regeringspartierne og et oplæg til diskussion.

 

For det første bør vi undersøge mulighederne for at sætte flere af de syriske oprørsgrupper på terrorlisterne. Det giver nemlig øgede muligheder for at straffe de folk, der deltager aktivt i handlingerne, når de går fra ’bare’ at deltage i oprøret til at deltage i terror.

 

For det andet vil vi have set på, hvordan man helt overordnet kan begrænse antallet af herboende, der rejser til Syrien og deltager i konflikten. Hvis det er muligt, bør det gøres ulovligt i sig selv at rejse til et uroplaget land og deltage i konflikten, for det er kun med til at forlænge konflikten. Hvordan det konkret kan udmøntes eller administreres, ved vi ikke endnu, men det er noget, vi bør se på.

 

For det tredje ved vi, at man i blandt andet England har haft succes med at inddrage passet fra dem som myndighederne frygter vil rejse til Syrien og deltage i konflikten. På den måde kan de ikke kan forlade landet. Den mulighed er vi bestemt også åbne over for i forhold til mulige Syrien-krigere herhjemme.

 

Regeringen har ingen ideer. Regeringen tager ingen initiativer. Her er i det mindste nogle idéer fra mig til, hvad vi kunne gøre, og det er samtidig oplæg til debat og overvejelse. Det står klart, at der skal gøres noget, og der skal gøres noget nu. Hvis regeringen tager problemet seriøst, så tager de imod alle ideer, der kan begrænse konflikten og samtidig forhindre, at herboende unge ekstremistiske muslimer radikaliseres endnu mere.

 

Hellere i dag end i morgen!

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

 

Tom Behnke, MF, Udlændinge og Retsordfører, Det Konservative Folkeparti

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…