Gazas stille stemme begynder at kunne høres

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har sammenlignet Hamas med Islamisk Stat op til flere gange, men hvordan opfatter Gazas befolkning Hamas, og tør de fortælle os det?

 

Det ville Mudar Zahran,  der er palæstinensisk forfatter og akademiker fra Jordan bosat i England som politisk flygtning, finde ud af. Mudar Zahran besluttede sig for at tale med Gazas beboere og høre, hvad de havde at sige om den nylige krig og hvem, der var ansvarlig for de civile dødstab. (Gatestone Institute)

 

De civile i Gaza

Selvom Gazas befolkning, af frygt for at Hamas ville hævne sig på dem, var bange for at udtale sig til medierne, tilbød bekendte på Vestbredden at præsentere Zahran for familie i Gaza. En af disse, en berømt akademiker, som kun ville udtale sig hvis han forblev anonym, udtalte, at så snart en person udtaler sig til en vestlig journalist, bliver han øjeblikkeligt afhørt af Hamas og anklaget for at “kommunikere med Mossad” (den israelske efterretningstjeneste).

 

“Hamas sørger for, at den almindelige Gaza-beboer ikke taler med vestlige journalister, eller journalister i det hele taget,” udtalte han, og fortsatte:

 

“Hamas ønsker ikke at sandheden om Gaza skal frem. Hamas terroriserer og dræber os, lige som Daesh [ISIS] terroriserer og dræber irakere. Hamas er et diktatur der dræber os. De Gaza-beboere, som I ser hylde Hamas på tv er enten medlemmer af Hamas, eller alt for bange for at tale Hamas imod. Modstand betyder døden. Hamas er et diktatur der dræber os.”

 

En journalist bekræfter dette synspunkt:

“Jeg tror ikke på, at et eneste af de personer, som Hamas dræbte i sidste uge, var israelske spioner,” udtaler han, “Hamas har dræbt mange mennesker fordi de kritiserede den, og den har påstået, at de var forrædere der arbejdede for Israel under krigen.”

 

Den samtale fandt sted fire uger før Hamas dræbte 21 formodede “israelske Mossad-agenter”. (dr.dk)

 

En butiksejer udtalte i et interview, at Hamas åbnede ild mod demonstranterne i Bait Hanoun-området og Shijaiya. For at bekræfte disse rapporter, talte Mudar Zahran med en anden Gaza-akademiker, som har en PhD. fra et vestligt universitet. Han udtalte følgende:

 

“Hamas har dræbt demonstranter. Det er der overhovedet ingen tvivl om. Vi kan dog ikke bekræfte præcis hvor mange, der blev dræbt. Hvis jeg skal gætte på et antal, så er det højere end det, der blev rapporteret. Jeg er overbevist om, at ikke alle de 21 mænd, som Hamas dræbte d. 22. august, samarbejdede med Israel. Hamas dræbte de mænd, fordi den var svækket efter Israels angreb og følte sig truet. Derfor indledte den en ‘heksejagt’. Hamas anholdt alle, der talte den imod, og måtte gøre et eksempel ud af dem for at skræmme folk væk fra at modsige den. Hamas’ taktik virkede. Gaza-beboere er nu bange for at tale Hamas imod, selv foran deres egne familiemedlemmer. Gaza-beboerne er sikkert bange for at kritisere Hamas i søvne!”

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

Menneskeskjold

En sygehjælper fortalte, at den israelske hær faktisk sender advarsler til Gaza-beboere om at de skal evakuere bygninger, før de angriber. Israelerne enten ringer eller sender sms-beskeder, men sådan en regel har Hamas ikke.

 

”Hamas har dog den strenge regel, at de ikke lader os evakuere. Mange blev dræbt, låst inde i deres hjem af Hamas-militante. Hamas’ officielle Al-Quds TV udsendte regelmæssige advarsler til Gaza-beboere om, at de ikke måtte forlade deres hjem. Hamas-militante ville blokere udgangene til boligblokkene, som var blevet bedt om at evakuere. I Shijaiya-området modtog folk advarsler fra israelerne og forsøgte at evakuere området, men Hamas-militante blokerede udgangene og beordrede dem hjem. Nogle af disse folk havde ikke andet valg end at løbe hen mod israelerne og bede om beskyttelse for dem selv og deres familier. Hamas skød nogle af de folk mens de løb; resten blev tvunget hjem, hvor de blev bombet. Sådan skete Shijaiya-massakren. Mere end 100 mennesker blev dræbt.”

 

En Gaza-journalist fortalte, at Hamas affyrede raketter lige ved siden af folks hjem. De ville endda affyre raketter fra folks private hjem og kæmpe i gaderne uden hensyn til de civile.

 

En studerende fra et egyptisk universitet, som var taget til Gaza på familiebesøg, men som ikke havde mulighed for at flygte efter krigen begyndte, udtalte:

 

“Da folk holdt op med at lytte til Hamas’ ordrer om, ikke at forlade deres hjem, og begyndte at forlade dem alligevel, indførte Hamas et udgangsforbud; enhver der gik på gaden ville blive skudt uden at der blev stillet spørgsmål. På denne måde sikrede Hamas, at folk blev i deres hjem, selvom de blev bombet. Hamas brugte hele Gazas befolkning som menneskeskjold.”

 

For at få sympati

Læs også
De 4.006 palæstinensere som europæerne ikke har hørt om

Et interview med en tidligere Hamas-ministeriumsofficer afslører de taktikker, som Hamas bruger. Da han blev spurgt til, hvorfor Hamas ikke lader folk evakuere, svarede han:

 

“Nogle siger, at Hamas ønsker at civile skal dø, så Hamas kan få global sympati, men jeg tror ikke det er den primære grund. Jeg tror grunden er, at hvis alle de folk fik lov til at flygte fra deres hjem, så ville de allesammen ende i en bestemt del af Haza. Hvis det skete, så ville resten af Gaza være tomt for civile, og israelerne ville kunne få ram på Hamas uden at bekymre sig om civile i de tomme området. Hamas ville have at der var civile over det hele for at forvirre israelerne og gøre det mere besværligt for dem.”

 

Hellere Israel

Hamas er ikke populære i Gaza. En lærer har sagt, at han ikke kender en eneste Gaza-beboer, der er pro-Hamas. Flere har udtalt, at de ikke ønsker Israel, men at Hamas’ forbrydelser mod Gazas befolkning er værre.

 

En student fra et amerikansk universitet, og tidligere Hamas-sympatisør, siger:

 

“Vi er underlagt en Hamas-besættelse, og hvis man spørger de fleste af os, så foretrækker vi en israelsk besættelse i stedet. Jeg ville byde Netanyahu velkommen som leder af Gaza, hvis det blot betød at Hamas forsvinder, og jeg tror de fleste Gaza-beboere har det på samme måde. Vi savner dengang vi kunne arbejde i Israel og tjene gode penge. Vi savner den sikkerhed og ro, som Israel sørgede for da det var her, men fra et politisk synspunkt, så opfatter vi det som det bedre af to onder: Israel og Hamas.” 

 

af Yvette Espersen – redaktør for israel-info.dk og support-israel.dk

Læs også
USA støtter Israel mod EU
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…