FN bøjer sig for arabisk pres og stopper en udstilling om jøder

FNs flertal har alene solidaritet sig med den ene side i konflikten i Mellemøsten. Det blev yderligere cementeret i sidste uge.

 

Her kom det frem, at UNESCO  (United Nations Educational Scientific and Cultural Organization) under press fra den Arabiske Liga – aflyste en jødisk udstilling kun et par dage inden åbningen der var planlagt til den 20. januar.

 

Udstillingen godkendt af UNESCO

Udstillingens titel var: “People, Book, Land – The 3.500 Year Relationship of the the Jewish People and the Land of Israel”  – altså jødernes 3.500 gamle relationer til Israel.

 

Udstillingen er lavet af  The Simon Wiesenthal Centers (SWC) Los-Angeles afdeling i samarbejde med UNESCO’s Paris hovedkontor. Her havde man allerede sendt invitationerne ud. Og alt stod klar til ferniseringen, da alt blev aflyst af hensyn til araberne.
Rabbiner Marvin Hier fra SWC udtalte i den forbindelse:

 

“Det er en skandale – Araberne vil ikke have, at verden skal kende noget til, at jøderne har et 3.500 årigt forhold til landet Israel”.

 

Marvin Hier blev endnu mere rystet over aflysningen, da det viser sig, at hele udstillingen hele vejen igennem havde været gennemgået af UNESCO. Alt var gået efter i sømmene. Det skal nævnes, at Det Palæstinensiske Selstyre blev medlem af UNESCO i 2011.

 

Brev fra De Forenede Emirater

Spørgsmålet, der står tilbage er, hvordan en historisk udstilling, der fortæller historiske sandheder om det jødiske folk og Israel kan aflyses på et meget spinkelt grundlag – nemlig at udstillingen kunne “være årsag til forhindringer til fredsprocess i mellemøsten”.

 

Sådan skrev Abdulla al Neaimi fra The United Emirates i et brev til præsidenten for UNESCO Irina Bokova.

 

Han skrev også: “Emnet for denne udstilling er meget politisk, selvom titel på udstillingen synes at være triviel. Mest alvorligt er forsvaret af dette tema er en af ​​de grunde der bruges af modstanderne af fred” – og videre: “Omtalen, der vil ledsage udstillingen kan kun forårsage skade for fredsforhandlingerne, der i øjeblikket er i gang … og vigtigheden af neutralitet og objektivitet i UNESCO.”

 

Neutralitet og objektivitet!? Men problemet er jo netop, at UNESCO/UN – ikke er neutral – men derimod vælger side ved til at tilsidesætte historiske kendsgerninger.

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

 

Nyt eksempel på FN’s énsidige støtte til palæstinenserne

Yderligere et eksempel på, at FN kun er solidarisk med palæstinenserne fik man den 16. januar, da FN udsendte en pressemeddelelse (link – http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=46942 ) der opfordrede det internationale samfund til at være solidarisk med det palæstinensiske folk i 2014.

 

Kampagnen hedder “International Year of Solidarity with the Palestinian People 2014 (International år for Solidaritet med de Palæstinentiske folk 2014)

 

I meddelelsen står der blandt andet, at “højtstående embedsfolk opfordrer til, at fremme dette budskab for at forøge muligheden for at opnå en vedvarende fred mellem Israel og Palæstina”.

 

Spørgsmål til FN
Israels venner i Danmark, (der består af www.israel-info.dk/ww.support-israel.dk og Facebook gruppen: Like for Israel Denmark) har stillet FN følgende spørgsmål i et brev – og vil glæder os til at hører svaret:

 

“Vil FN forklare hvordan solidaritet med Palæstinensere med kampagnen “International Year of Solidarity with the Palæstinian People 2014” dvs. kun den éne part i denne konflikt – og sidste uges sidste øjebliks aflysning af UNESCOs og The Simon Wiesenthals Centers udstilling “People, Book, Land – The 3.500 Year Relationship of the the Jewish People and the Land of Israel” vil føre til fred?
Ville det ikke have været mere korrekt at støtte BEGGE sider i fredsprocessen – Dvs “Solidaritet med Palæstinensere OG Isralere” for at støtte op om freden i mellemøsten?”

 

Det ville måske have været mere korrekt at opfordre den palæstinensiske præsident til at indlede processen med at anerkende Israel – ligesom Israel anerkender processen der vil føre til en palæstinensisk stat?

 

Læs også
De 4.006 palæstinensere som europæerne ikke har hørt om

To udtalelser

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, udtalte følgende i et interview til canadisk tv i denne uge:

 

“Det handler ikke om bosættelser, men om territorier, og det handler ikke engang om en palæstinensisk stat, som vi lige fra starten har anerkendt. Det handler om en jødisk stat. Det handler om staten Israels overlevelse. Det er absurd at vi – at jeg – er villig til at anerkende palæstinenserne, men at de modsat ikke er villige til at anerkende den jødiske stat – det jødiske folks nation. Der er noget helt galt der.”

 

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas udtalte lørdag i en tale til sit folk:
“Der bliver ingen fred med mindre den palæstinensiske hovedstad bliver Østjerusalem, og vi vil ikke anerkende Israel som en jødisk stat.”

 

 

Endnu et åbenlyst eksempel på hvordan FN kun viser solidaritet med én part i denne konflikt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…