Afsløring: Moskeer på stribe vil ikke tage afstand fra Islamisk Stat – regeringen gør intet

Collage

For tre uger siden kunne Den Korte Avis afsløre, at talsmanden for moskeen på Grimhøjvej i Århus erklærede sin støtte til Islamisk Stat. Hans holdning blev yderligere tydeliggjort, da han på vores direkte spørgsmål nægtede at tage afstand fra organisationen.

 

Bagefter forsøgte talsmanden, Fahdi Abdalla, at løbe fra, hvad han havde sagt. Formentlig fordi han blev forskrækket over reaktionerne.

 

Bagefter blev Den Korte Avis kontaktet af journalister fra både DR og TV2, som forsøgte at sætte spørgsmålstegn ved vores fremstilling. En højst pinlig optræden fra de to tv-stationers side.

 

Den Korte Avis havde naturligvis gengivet talsmanden korrekt. Og det billede, der fremstod i vores samtale med ham, er nu til fulde blevet bekræftet af en opsigtsvækkende rundspørge, som TV2 Østjylland netop har foretaget.

 

Resultatet af TV2 oj’s spørgsmål til moskeer

Den østjyske tv-station tog kontakt til en række moskeer i Østjylland og stillede dem det simple spørgsmål, om de ville tage afstand fra Islamisk Stat.

 

En moske i Horsens tog fuldstændig klart og utvetydigt afstand fra IS og kaldte den en terrororganisation. To moskeer i Randers og Silkeborg reagerede ikke.

 

I Aarhus tog kun én ud af seks adspurgte moskeer afstand fra Islamisk Stat!

 

Tre moskeer var umulige at få fat på, trods særdeles ihærdige anstrengelser fra journalisten for at gøre det klart, hvad henvendelsen drejede sig om, og hvordan man kunne kontakte ham.

 

To moskeer nægtede at udtale sig – herunder moskeen på Grimhøjvej. Det fremgår af indslaget, som kan ses nederst i artiklen.

 

Det havde været den letteste ting i verden for moskeerne i denne rundspørge at tage afstand fra Islamisk Stat, hvis det var det, de ønskede. Men det ønskede de åbenbart ikke.

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

Denne holdning flugter med den kendsgerning, at ingen imamer ønskede at tage afstand i sidste weekends demonstrationer mod Islamisk Stat.

 

Tv-stationens rundspørge er en rystende understregning af, hvor stærke de radikale islamistiske synspunkter er i danske moskeer.

 

Denne situation burde i høj grad optage regeringen. Sagen er jo, at radikaliseringen af unge muslimer i vidt omfang foregår gennem deres kontakt til islamistiske miljøer i moskeer og foreninger.

 

Her kan disse unge hente åndelig inspiration til at drage af sted som hellige krigere i Syrien og Irak.

 

Regeringens handlingplan ser slet ikke på årsagerne til radikaliseringen

Regeringen har netop haft en helt oplagt lejlighed til at sætte ind over for denne radikalisering af unge muslimer. Den har nemlig lige fremlagt en handlingsplan mod radikalisering.

 

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

Men i denne plan står der intet om de islamistiske miljøers helt afgørende bidrag til at radikalisere de unge muslimer.

 

Intet!

 

Ikke en stavelse om islamisme.

 

Det er fuldkommen skandaløst.

 

Formentlig skyldes dette totale svigt en blanding af politisk korrekthed og inkompetence.

 

Den fatale handlingsplan har hentet inspiration fra den såkaldte ”Aarhus-model”. Den bygger på et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Østjyllands Politi.

 

Læs også
Tre partier siger nej til at lade Islamisk Stats tilhængere komme tilbage til Danmark

Aarhus-modellen

Denne model er netop karakteriseret ved, at der ikke siges et ord om den islamistiske påvirkning, der ellers må siges at være overordentlig tydelig. I stedet tales der meget om, at radikaliseringen skyldes diskrimination mod muslimer fra det danske samfunds side.

 

Den påståede diskrimination er fuldstændig udokumenteret. Lige så udokumenteret er den hyppige påstand om, at Aarhus-modellen har haft stor succes med at forhindre unge muslimer i at drage af sted som hellige krigere.

 

Den Korte Avis påpegede disse ting i en artikel i torsdags. På det tidspunkt var regeringens handlingsplan mod radikalisering endnu ikke fremlagt.

 

Det er den så nu. Konklusionen er klar: Det er en svag og løst vævende plan, der slet ikke forholder sig til de virkelige problemer. Herunder ikke mindst problemerne med de islamistiske miljøer.

 

Det understreges med al ønskelig tydelighed af TV2 Østjyllands rundspørge.

 

http://www.tv2oj.dk/artikel/227398:oestjylland–Tavse-om-afstand-til-IS

Læs også
Sådan bruges moskeer til at undergrave demokratiet

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…