Palæstinensisk samlingsregering: Fatah danner regering med Hamas, som vil udslette Israel

Arkiv

Fatah og Hamas holdt pressekonference i Gaza den 26. maj, hvor de blev enige om at danne en palæstinensisk samlingsregering. Det skete i går.

 

Fatah, der har magten i den ene del af det palæstinensiske selvstyreområde, Vestbredden, bliver ofte i Vesten beskrevet som moderat. Hamas, der har magten i den anden del, Gaza, er en terrororganisation. Nu har de to altså dannet en fælles regering.

 

Det blev også vedtaget, at det er op til Abbas, at udpege en “minister for religiøse anliggender”, og man kan kun gisne om hvad denne stilling indbefatter.

 

Aftalen blev beskrevet som et “betydeligt skridt i retning af at lukke en 7-års kløft” mellem de to, som har lammet de delte institutioner efter en kort borgerkrig i 2007. Den nye regering vil blive offentliggjort af Abbas senere, og den første opgave vil blive at forberede sig på afstemningen i 2015.

 

Alliancen er ikke god for Israel

Fatahs Abbas er under pres fra Vesten på grund af de fejlslagne fredsforhandlinger med Israel, og Hamas er under ekstremt økonomisk pres, efter det Muslimske Broderskab i Egypten kollapsede, og der derved blev lukket for støtte til Hamas.

 

Hvad betyder denne nye alliance for Israel?

 

Der kan ikke være nogen tvivl om, at en samlingsregering bevæger sig i den forkerte retning, hvis man vil opnå fred.

 

Hamas gør det nemlig fortsat klart, at den ikke accepterer nogen form for anerkendelse af Israel. Hamas vil heller ikke give afkald på voldshandlinger. Og organisationen vil heller ikke acceptere tidligere internationale aftaler.

 

Den højtstående Fatah-embedsmand, Azzam al-Ahmed, udtalte tirsdag i sidste uge til journalister i Gaza at “aftalen markerer afslutningen på splittelsen mellem Fatah og Hamas, og fører til åbningen for ‘et nyt kapitel i vores historie og vores hjemland’.”

 

Hamas’ premierminister, Ismail Haniyeh, meddelte, at forsoningen med Fatah ikke er et alternativ til “modstanden” mod Israel.

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

 

En palæstinensisk kilde i Ramallah fortalte nyhedsbureauet Palestine Press, at aftalen om en samlingsregering kom på plads efter, at Fatah lovede at inkorporere alle Hamas’ embedsfolk i det palæstinensiske selvstyre, PA, samt at betale deres løn.

 

Spørgsmålet er nu, hvor vi kender disse fakta, om verdensmagterne vil fortsætte med at sende støtte til palæstinenserne – svaret er desværre ja.

 

EU støtter med en milliard

Den Europæiske Union har udstedt en forbløffende pressemeddelelse onsdag den 28. maj. På et tidspunkt, hvor en stor del af EUs medlemslande har økonomiske problemer, meddelte EU-Kommissionen sin seneste knap 1,5 milliard kroner støtte til Det Palæstinensiske Selvstyre og UNRWA (The United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees).

 

Selvom EU skriver, at dens rundhåndethed hjælper med at give “vitale basale tjenester til det palæstinensiske folk – såsom uddannelse, sundhed nødhjælp og sociale tjenester”, bør der ikke herske tvivl om, at en meget stor del af midlerne fylder selvstyrets pengekasse, som også bruges til at betale blodpenge til familierne til de såkaldte martyrer med samt deres familier, som er ansvarlig for drab på jøder, og til fængslede mordere af jøder.

 

EU beskriver sig selv som en “større donor og en pålidelig partner til både PA og UNRWA,” og man skal huske på, at EU selv meddeler, at man giver “knapt 2 milliarder kroner om året til det palæstinensiske folk.”

 

Læs også
De 4.006 palæstinensere som europæerne ikke har hørt om

Mellem 1994 og 2006 har EU ydet mere end 20 milliarder kroner i støtte til de palæstinensiske arabere. Yderligere betaler EU i dag for over 4.000 palæstinensiske mænd, som efter at have siddet over 5 år i israelsk fængsel, modtager over 5.000 kroner om måneden – resten af livet.

 

Hvad går pengene til?

I oktober 2013 i forbindelse med fredsforhandlinger løslod Israel 26 mord- og voldsdømte palæstinensere, hvorefter disse af Det Palæstinensiske Selvstyre blev modtaget som helte under jubel og kampråb. Disse 26 mænd fik hver 275.000 kroner som engangsbeløb af vores penge.

 

En mand, Issa Abd Rabbo, som myrdede to israelske blaffere i 1984, fik 330.000 kroner plus sit bryllup betalt! De løsladte palæstinensere, der havde siddet over 25 år i fængsel, fik som plaster på såret ansættelse med officersrang i sikkerhedsstyrkerne med en løn på 22.000 kr. om måneden.

 

De, der havde siddet færre end 25 år, fik en lidt lavere stilling i apparatet. I forvejen har de alle fået forsørget deres familier i mellemtiden med særlige pensioner. Hvis en palæstinensisk familie sikrer at en familiemedlem enten bliver selvmordsbombemand eller af en eller anden grund kommer i et israelsk fængsel, ja så kan familien regne med faste kontanter betalte fra EU, USA osv.

 

Spørgsmål er nu, om EU-landenes befolkninger stadig synes, det er en god ide at støtte en terrororganisation?

 

Yvette Espersen er redaktør på www.israel-info.dk og www.support-israel.dk og administrator for facebook-gruppen “Like for Israel:Denmark”

Læs også
USA støtter Israel mod EU
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…