EU vil forbyde prostitution – bland jer uden om

EU er gået i selvsving ved at ville kriminalisere sexkøbere og Socialdemokraterne viser sig som sædvanligt forbudsivrige.
Britta Thomsen (S) siger den 26. februar 2014 til Ekstrabladet, at “Både Norge og Island har også slået fast, at kriminalisering af sexkøbere er en del af løsningen, og Finland er på vej med det samme. Jeg synes også, det skal være forbudt at købe kvinder til sex i Danmark.”

 

Ikke et eneste argument kan Britta Thomsen finde for, at kriminalisering af sexkøb er en god idé. Det er alene noget, hun synes. Og det er synd for sexarbejderne. For ved kriminalisering skubber vi bare endnu flere kvinder og mænd i branchen i armene på lyssky elementer.

 

Selvfølgelig skal vi med fast hånd håndtere dem, der handler med andre mennesker. Derfor er det en rigtig dårlig idé, at gøre de lyssky elementers marked endnu mere lukrativt. Det er desuden temmelig naivt at tro, at prostitution forsvinder eller reduceres ved kriminalisering af sexkøb. Det er også kriminelt at ryge hash eller køre uden sikkerhedssele. Alligevel gøres begge dele hver eneste dag.

 

Legaliser prostitution

I stedet skal vi legalisere prostitution. Derved kan sexarbejderne oprette en fagforening og stå sammen om at varetage erhvervets interesser og arbejde under ordnede forhold. Det kan de ikke i dag grundet rufferiparagraffen.

 

En legalisering af prositution vil desuden frigive ressourcer hos politiet, så de kan få tid at bekæmpe f.eks. indbrud, hvor Danmark har en kedelig Europa-rekord. Husk på, at ved indbrud er der et offer for forbrydelse. Det er der ikke nødvendigvis ved sexkøb. Naturligvis med mindre vi antager, at kvinder og mænd ikke er i stand til at tage vare på egen krop og seksualitet.
Kort og godt: Drop den reaktionære ny-puritanisme, Britta Thomsen. Gør godt for sexarbejderne og deres kunder: Legalisér prostitution.

 

Sabeena Sareen pædagog og medlem af Liberal Alliance

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…