EU skal ikke være en social union

Collage
Europaflagge

Allerede i juli sidste år råbte vi konservative vagt i gevær over for den retning, som den sociale integration i EU var og er ved at tage. Politiske med- og modspillere tyssede debatten ned og anklagede os for at se spøgelser. Nu, otte måneder senere, står det vist ganske klart, hvem der så klarest.

 

Vi advarede – blandt andet fra netop disse spalter – mod, at vores danske kontantydelser vil komme under et stigende pres fra EU-regler i fremtiden.

 

Vi opfordrede ved den lejlighed desuden til, at samtlige ansvarlige partier i Folketinget gik sammen om et nationalt kompromis for at se på, hvordan vi kunne lave et værn mod den trussel fra EU, der i sidste ende kan få vores danske velfærdsmodel til at kollapse.

 

Det var der desværre ikke på det tidspunkt andre partier, der var med på – men vi vil da hjertens gerne forsøge at gentage opfordringen. Så, Folketingets partier, skal vi ikke sætte os sammen, lægge almindelige partipolitiske interesser og stridigheder på hylden og forsøge at nå frem til et nationalt kompromis mod den stigende velfærdsturisme?

 

Regeringen lagde sig fladt ned

I sommer annoncerede den tyske kansler Angela Merkel og den britiske premierminister David Cameron, at de ville forsøge at samle en gruppe lande inden for EU, der skulle kæmpe imod den øgede sociale integration og udvandingen af medlemslandenes kontante ydelser som eksempelvis børnepenge.

 

Vi forsøgte også dengang at få den danske regering med på vognen, men den lagde sig i stedet fladt ned for EU. Det har skadet danskerne, at vi ikke reagerede i tide – men en god del af skaden kan nås at gøres god igen, og derfor vil vi endnu en gang opfordre Helle Thorning-Schmidt til at tage kontakt til vores europæiske venner for at finde en mindelig løsning på problemerne.

 

Vi har i det hele taget et positivt billede af den kamp, som vores konservative kolleger rundt omkring i resten af EU kæmper for fortsat selvbestemmelse over landenes sociale ydelser. Vi støtter dem – ikke kun fordi de er konservative, men fordi deres interesser er lig de danske.

 

Tre konservative citater

Angela Merkel har udtalt, at ”vi ikke behøver at gøre alt fra Bruxelles”, og hun har senest udtalt, at ”EU ikke er en social union”. Det er vi helt enige i.

 

David Cameron har i forbindelse med sagen udtalt, at ”EU i dag er anderledes end for 30 år siden, og at vi derfor er nødt til at erkende, at den frie bevægelighed har udløst større folkevandringer på grund af stigende indkomstmuligheder.” Det er vi også enige i.

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

José Manuel Barroso, formanden for EU-Kommissionen, mener, at ”Europa skal fokusere på, hvor det kan tilføje mest værdi – og ikke blande sig andetsteds.” Det er vi selvsagt også enige i.

 

I Det Konservative Folkeparti er vi stadig helt grundlæggende positive over for EU, det indre marked og arbejdskraftens frie bevægelighed, men spørgsmålet, der bliver vigtigere og vigtigere, er, om skal EU i detaljen bestemme, hvordan vi fordeler den danske velfærd?

 

Vi siger nej. EU skal ikke være en social union.

 

Brian Mikkelsen, Gruppeformand, Det Konservative Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…