Endelig fornuft fra regeringen

Foto: Ole Gerstrøm

I sidste uge åbnede Folketinget officielt for en ny politisk sæson. Vanen tro var der tirsdag gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke og statsministerens åbningstale overværet af den kongelige familie. Torsdag gik det for alvor løs med åbningsdebatten, der vanen tro strakte sig til på den anden side af midnat.

 

Åbningsugen er altid fyldt med debat, analyser, sværdslag og politiske udmeldinger. I år var ingen undtagelse, da der jo skal være afholdt valg, inden vi mødes første tirsdag i oktober næste år til endnu en åbning. Og det kunne virkelig mærkes!

 

Regeringen tromlede frem med anklager mod Venstre og løgnehistorier om den borgerlige politik. Vi vil jo – hvis man skulle tro regeringens retorik – skyde babysæler, opkræve brugerbetaling på sondemad og hælde gylle direkte i vandboringer. Den socialdemokratiske skræmmekampagne er kommet i valgkampsomdrejninger.

 

Der kom dog også lidt substans fra statsministeren, som nu vil vente et år med at give familiesammenføring til flygtninge med midlertidig opholdstilladelse i Danmark. Det virker endda som om, at selv De Radikale efterhånden har indset, at kommunerne er pressede af de mange flygtninge! Eller måske er de bare ramt af valgpanik?

 

Det er nye og glædelige toner fra en regering, der har lempet på udlændingeområdet hele 31 gange. Oprindeligt anslog regeringen, at der ville komme 7.500 flygtninge til Danmark. Alene i august kom 2.300. Det er på høje tid, at man begynder at tage højde for den massive tilstrømning og indrette lovgivningen herefter.

 

I Venstre ønsker vi en udlændingepolitik, der tager højde for, at vi er et lille land. Integration er tids- og ressourcekrævende og sætter sine begrænsninger for, hvor mange vi kan tage. I Sverige lader man flygtninge trække permanent ophold i en automat, når de lander, og så kan man kalde sig ”en humanitær supermagt”. Det er Danmark ikke, og det skal Danmark ikke være. Sporene fra Sverige, hvor ghettodannelse og parallelsamfund lever og trives uden modsvar skræmmer. Derfor glæder jeg mig over, at regeringen nu bevæger sig i den rigtige retning – lad os håbe, det ikke bare er tom valgkampssnak.

 

Torsten Schack Pedersen, MF(V), skatteordfører

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…