En lille sejr i kampen mod kriminelle udlændinge

Det er meget vigtigt for Det Konservative Folkeparti, at danskerne kan føle sig trygge.

 

Derfor tager vi det meget alvorligt, at der hvert 13. minut bliver begået et indbrud i Danmark, ligesom vi tager det meget alvorligt, at det i stigende grad er østeuropæere, som står bag disse indbrud. 

 

En sejr

I den forbindelse vandt vi en lille sejr i denne uge. Vi er glade for sejren, men vi vil meget mere. Det vil jeg komme ind på senere i dette indlæg.

 

Dengang vi indgik forlig om kriminalforsorgen var det vores ønske, at der blev strammet op på sagsbehandlingen, så papirgangen hurtigere blev klar, så de kriminelle udlændinge hurtigere kunne sendes hjem til afsoning i eget hjemland.

 

Det er gået godt med at overholde sagsbehandlingstiderne, og derfor bad jeg på sidste møde om, at der blev strammet yderligere op. Og det er nu sket.

 

Den lille sejr står skrevet i et brev, jeg har modtaget fra justitsminister Karen Hækkerup.

 

De skærpede måltal kommer til at lyde sådan her:

  • Alle sager vedrørende udvisningsdømte udlændinge, hvor der kan blive tale om overførsel til afsoning i hjemlandet, skulle forelægges for Justitsministeriet inden 30 dage fra straffens iværksættelse. Den frist bliver nu som hovedregel 20 dage.
  • Herefter skulle Justitsministeriet senest inden 60 dage rejse sagen over for den kompetente udenlandske myndighed med anmodning om overførsel af den pågældende indsatte. Den frist bliver nu som hovedregel 45 dage.

 

Kort fortalt har vi altså fået strammet kravene til sagsbehandlingstiden, hvilket betyder, at dømte udlændinge kommer hurtigere til afsoning i deres eget land.

 

Større ambitioner

Når alt det ovenstående er skrevet, er det vigtigt for mig at vende tilbage til, at hvis det stod til os i Det Konservative Folkeparti, ville vi meget mere i kampen for at få kriminelle udlændinge ud af Danmark og tilbage til afsoning i deres hjemland.

 

Læs også
Minister har fået nok: Mandlige migranter skal kunne smides ud af landet, hvis de gentagne gange krænker kvinder

Vi er f.eks. villige til at se på økonomisk hjælp til etablering af fængselskapacitet i de østeuropæiske lande, der kommer flest kriminelle fra, fordi manglende kapacitet er en af hindringerne for hurtigere hjemsendelse til afsoning.

 

En af grundene til, at vi er så optagede af, at udlændinge ikke skal afsone i Danmark er blandt andet, at de anser danske fængsler som et 5-stjernet hotel, som en rumænsk fange udtalte på TV2 for nyligt. De østeuropæiske fængsler kommer ikke engang i hotelkategorien.

 

Afsoning i eget hjemlands fængsler er det eneste de har respekt for, og derfor vil det have en enorm præventiv effekt.

 

Det handler om økonomi, men også om signalværdi

Jeg er med på, at det kan lyde som et skråplan, at vi fra dansk side skal finansiere fængselspladser i andre lande.

 

Faktum er imidlertid, at danske fængsler bugner med udlændinge, der både optager plads og koster Danmark mindst 200 millioner kroner hvert år. Så er det altså billigere at sørge for, at de kan afsone i deres hjemland.

 

Men igen – et er kroner og øre, det er langt vigtigere, at signalværdien vil betyde færre indbrud i danske hjem – ganske enkelt, fordi det er det eneste udenlandske kriminelle har respekt for.

Læs også
Lars Løkke holdt møde med Marokkos udenrigsminister om Mansour, der er dømt til udvisning – her er det svar, han fik

 

Derudover foreslår vi i Det Konservative Folkeparti at den aftalte grænse for hjemsendelse skal sættes ned fra nu seks måneders fængsel til en måneds fængsel, så flere kan sendes hjem til afsoning.

 

Desuden har vi foreslået af straffen for overtrædelse af indrejseforbud som udgangspunkt skal være et års fængsel, i modsætning til i dag, hvor straffen typisk er mellem 10 og 30 dages fængsel.

 

Vi tager imod de små forbedringer fra justitsministeren med kyshånd. Det er godt, at sagsbehandlingstiden bliver kortere, så udenlandske kriminelle hurtigere bliver sendt hjem til afsoning, men vi vil altså meget mere, så danskerne kan føle sig mere trygge.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…