Efterårsmad: Simregryde med nakkefilet, æble og porre

Foto: Sæson for god smag

Varighed 60 minutter. Opskriften er til 4 personer.

 

Lan en stor portion, så der er nok til to dage. Så er der nem mad, der bare skal varme, steges æbler og koge ris.

 

Simregryde
1 kg nakkefilet
salt og peber
3 kvist persille
løg
¼ knoldselleri
300 g jordskokker
1-2 spsk. smør
2 fed hvidløg
5 dl æblemost
2 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber

 

Stegte æbler og porre
2 porre
æbler
1 spsk. smør
5 kviste frisk timian

 

Tilbehør
Ris

 

Tilberedning

Afpuds kødet og skær det i tern. Krydr kødet med salt og peber og drys med hakket persille. Pil og hak løgene. Skræl selleri og jordskokker og skær i mundrette stykker.

 

Smelt smørret i en gryde og brun kødet. Tag kødet op.

 

Steg løg, selleri og jordskokker et par minutter. Tilsæt presset hvidløg og læg kødet tilbage i gryden. Hæld æblemost og bouillon på og lad kød og grøntsager simre under låg i 1 time.

 

Smag retten til med salt og peber.

 

Rens porrerne og skær i skiver. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Smelt smørret på en pande og steg porre og æbler til de er gyldne. Vend i dem undervejs. Tilsæt frisk timian og smag til med salt og peber.

 

Server simregryde med ris toppet med stege æbler og porre.

 

Læs også
Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke veganerkost til småbørn, men det er forældrebestyrelsen der bestemmer om børnehaven ‘går vegansk’

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Anders Schønemann

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…