Østeuropæerne arbejder på hoteller og gartnerier, mens danskere lever på kontanthjælp

Arkiv

Det skal kunne betale sig at arbejde. Det er nærmest blevet et mantra for Venstre, og det er med god grund.

 

Hvis vi vil opretholde et af verdens bedste velfærdssamfund, så kræver det at så mange som overhovedet muligt bidrager.

 

Desværre kan det for rigtig mange danskere slet ikke betale sig at arbejde, også selvom der er masser af ledige job.

 

Resultatet er, at mens danskerne lever af overførelsesindkomster, så er eksempelvis hoteller og gartnerier nødt til at hente arbejdskraft i Østeuropa.

 

Det er himmelråbende tåbeligt, og det skal der gøres noget ved.

 

Venstre vil lette skatten i bunden, således at det kan betale sig at tage et arbejde på eksempelvis et gartneri. Det burde der egentlig ikke være nogen uenighed om, det er jo sund fornuft, skulle man tro.

 

Den sunde fornuft fortoner sig imidlertid når socialdemokraterne finder den ”sjove lommeregner” frem.

 

Den “sjove” lommeregner

Den har partiets skatteordfører, Thomas Jensen, brugt sommerferien til at muntre sig med. Resultatet er ifølge skatteordføreren, at Venstres forslag om at lette skatten i bunden, er ”narreskattelettelser”, og at Venstres forslag i øvrigt også er ufinansieret.

 

Sidste Socialdemokraterne brugte den ”sjove lommeregner” var i forbindelse med lanceringen af ”Fair Løsning”. Det medførte som bekendt mere end 100 løftebrud, og var på nogle områder nærmest fri fantasi. Så de højtråbende postulater fra den socialdemokratiske ordfører skal selvsagt tages med et gran salt.

 

Man kan undre sig over, hvor Thomas Jensen har fundet lommeregneren henne, det er i hvert fald ikke i Finansministeriet. Regnedrengene i Finansministeriet giver nemlig ikke særligt meget for den slags kreative påfund.

Læs også
Lars Løkke Rasmussen og danaidernes kar

 

Falske forudsætninger for S-regnestykket

I Finansministeriet forholder man sig til fakta og benytter i stedet præcist de samme forudsætninger som Venstre har gjort i vores udspil til lavere skat i bunden, eksempelvis medregning af dynamiske effekter.

 

Samtidig regner Socialdemokraterne med, at vi vil rulle samtlige af regeringens skattestigninger tilbage. Det vil vi naturligvis gerne, men vi er også nødt til at prioritere, hvor vi vil tage fat først.

 

Vi kan desværre ikke fjerne alle regerings dårligdomme med et trylleslag, selvom det nu ville være rart hvis vi kunne sætte selskabsskatten ned til 20 procent og nedsætte registreringsafgiften på biler med 20 procent, sådan som Socialdemokraterne påstår vi gerne vil.

 

V vil prioritere

I stedet vil Venstre føre en ansvarlig politik, hvor vi tager fat på de største og væsentligste problemer først.

 

Derfor vil vi først og fremmest prioritere boligjob-ordningen og det, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde. På den måde hænger regnestykket sammen, og på den måde sikrer vi at flere kommer i arbejde så hurtigt som overhovedet muligt.

Læs også
Indvandrere hænger fast på kontanthjælp

 

Det burde egentlig være en fælles opgave for både regeringen og oppositionen, men desværre vil regeringen hellere varme op til valgkampen med useriøse regnestykker.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…