Den Korte Avis advarede – nu rejser politiet sigtelse for støtte til Islamisk Stat

facebook

For tre uger siden skrev Den Korte Avis om den muslimske nødhjælpsorganisation De Humanitære Hjerter. Den sender nødhjælp til Syrien.

 

Vi pegede på, at De Humanitære Hjerter tilsyneladende støttede Islamisk Stat (sagen blev første gang bragt op af Uriasposten).

 

På facebook opfordrede nødhjælpsorganisationens leder, Ali Daghim, nemlig til at købe et klistermærke med en sløjfe for at støtte Syrien. Denne sløjfe bar Islamisk Stats logo med påskriften ”Support our ummah” (ummah er det grænseløse islamiske samfund).

 

Samme Ali Daghim lagde også et billede ud på facebook, som viste en bygning, hvis vinduer ligeledes var prydet med Islamisk Stats symbol.

 

Sigtelse for støtte til en terror-organisation

I går ransagede Københavns Politi så fire adresser i Vanløse og på Nørrebro med tilknytning til De Humanitære Hjerter. Politiet mener, at der er begrundet mistanke om støtte til en terror-organisation (altså Islamisk Stat) – en overtrædelse af straffelovens paragraf 114b.

 

Man undersøger nu, om penge fra blandt andet salget af klistermærkerne er sendt videre til Islamisk Stat.

 

Det oplyste vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, som er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi.

 

Ifølge Møller Jensen blev den ansvarlige for klistermærkerne (Ali Daghim) og en dansk-libanesisk kvinde med tilknytning til organisationen anholdt. En dansk kvinde, ligeledes med tilknytning, fulgte frivilligt med til afhøring.

 

Politiken skriver i dag, at også andre muslimske nødhjælpsorganisationer er i myndighedernes søgelys for at kanalisere penge til islamistiske grupperinger i Syrien og Irak. Konkret skulle tre foreninger være under opsyn hos PET.

 

Hovedpersonen blev behandlet meget nænsomt i tv

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Efter at Den Korte Avis havde bragt sagen om De Humanitære Hjerter op i begyndelsen af august, blev den også omtalt i andre medier. TV2/TV2 News lavede således et interview med Ali Daghim, hvor han blev spurgt, om han var klar over, at logoet kom fra Islamisk Stat. Han svarede:

 

”Jeg vidste godt, de brugte logoet, men der er også mange i Syrien, der bruger det her logo. Så det er ikke, fordi det kun er Islamisk Stats logo. Det er et islamisk logo, men at ISIS (Islamisk Stat) har valgt at bruge det også, så er det jo bare det.”

 

Syrien-eksperten Naser Khader påpegede dengang, at logoet på sløjfen ikke var almindelig udbredt, sådan som Daghim hævdede. Det gengav nemlig profeten Muhammeds segl, hvilket er særligt for Islamisk Stats logo.

 

Udover Islamisk Stat er det kun terrorgrupper som al-Qaeda og og al-Shabaab, der har gjort brug af dette symbol med seglet.

 

Af uransalige grunde undlod TV2’s journalist at spørge Ali Daghim, hvilke andre organisationer der efter hans mening brugte dette logo. Man tjekkede heller ikke på anden vis hans påstand.

 

Tilhænger af et islamisk kalifat

Nu mener Københavns Politi altså at have et tilstrækkeligt grundlag for at rejse sigtelse.

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

Man må formode, at det i politiets grundlag indgår, at Ali Daghim har erklæret sig som tilhænger af en verdensomspændende islamisk stat, kalifatet. Det har han sagt til Radio 24syv.

 

Det er et sådant kalifat, som Islamisk Stat nu arbejder på at gennemføre. Så der er en klar gemytternes overensstemmelse mellem lederen af nødhjælpsorganisationen på Nørrebro og de fanatiske islamister i Syrien og Irak.

 

Den Korte Avis var tidligt på banen med denne sag. Nu vil vi spændt følge, hvordan den udvikler sig.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…