Børn af alkoholikere har vundet en sejr – men medierne holder den hemmelig

Onsdag den 11. juni fik jeg en glædes-SMS fra en glad konservativ socialordfører, Mai Mercado. Et enstemmigt Folketing havde netop vedtaget en behandlingsgaranti til børn og unge af forældre med alkoholmisbrug.

 

Jeg blev super glad.

 

Det var lykkedes at få vedtaget Det Konservative Folkepartis og Dansk Folkepartis forslag om, at børn af misbrugere skal have en ret til hjælp inden for 14 dage, hvis de har problemer på grund af deres forældres misbrug.

 

Behandlingsgaranti til børn af misbrugere

Helt konkret betyder forslaget, at disse børn og unge får den samme ret til hjælp som deres forældre, der i dag har en behandlingsgaranti på 14 dage for at komme i behandling, hvis de har problemer med alkohol.

 

Fremover vil deres børn kunne få ret til en hjælp, der minder meget om den TUBA leverer i dag – gratis og anonym terapi og rådgivning, der lærer børnene at håndtere uhensigtsmæssige tanker, følelser og reaktioner, der følger af at have forældre med misbrug. Og der er tale om en hjælp, der har vist sig at virke rigtig godt.

 

Jeg er overbevist om, at vi med denne behandlingsgaranti vil kunne hjælpe mange børn og unge langt tidligere og bedre, end vi gør i dag. Dermed vil behandlingsgarantien være med til at bryde den negative sociale arv og udover, at det i sig selv er glædeligt for den enkelte, så vil det også betyde færre udgifter til andre sociale foranstaltninger.

 

Det er langt fra alle, der får problemer i deres voksne liv af at vokse op med drikkende forældre. Heldigvis. Men vi kan se af statistikkerne, at har man haft en drikkende forældre, så har man øget risiko for at få problemer og udvikle psykiske lidelser. Og det er her TUBA har vist rigtig gode resultater med deres forebyggende tilbud.

 

En god nyhed, der gik medierne forbi

Det var baggrunden for, at jeg sammen med DF udarbejdede det nu vedtagne beslutningsforslag i efteråret 2013, da jeg var socialordfører i den konservative folketingsgruppe. Dengang var der stor interesse om forslaget fra mediernes side. Derfor troede jeg, at den netop vedtagne behandlingsgaranti ville få rigtig meget omtale. Særligt fordi regeringen afviste forslaget under 1. behandlingen, og det vil jo i Christiansborg-sprog jo egentlig sige, at regeringen var kommet i mindretal og derfor skiftede holdning til 2. behandlingen af forslaget. Men efteromtalen var yderst sparsom, og de eneste politiske citater jeg kunne finde var fra A og V trods de ikke var forslagsstillede. Pudsigt.

 

En god nyhed skal siges mange gange. Den 11. juni var en sejrsdag for børnene. Godt arbejde af Mai Mercado fra den konservative folketingsgruppe og Karin Nødgaard fra DF. Jeg glæder mig som borgmester til at bruge den nye behandlingsgaranti og dermed være med til at give en langt tidligere og bedre hjælp til sårbare børn og unge.

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

Hurra for den hemmelige sejr.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…