De politisk korrekte er tavse om moské, der får støtte fra diktaturstat

Modelfoto

Til maj åbner Københavns første sunni-muslimske stormoske i Rovsinggade i København. Her er det Det Muslimske Broderskab, der svinger taktstokken. Det gør de i skikkelse af den danske organisation Dansk-Islamisk Råd, der formelt står bag og den qatarske emir, som har finansieret projektet.

 

Der er dem, der er glade

Der er dem, der vil hævde, at det aldrig er gået bedre med integrationen, netop fordi kongeriget Danmark snart får en rigtig stormoske. Jeg røber nok ikke for meget ved at sige, at jeg ikke tilhører denne gruppe. Jeg prøver engang imellem, at forstå hvorfor, nogle er så begejstret.

 

Jeg tænker, at hvis dem, der stod bag moskebyggeriet, så bare i det mindste var nogenlunde fornuftige, hvis bare der var et eller andet træk ved bagmændene, som viste en slags imødekommenhed overfor det land, de påstår at høre til i, så kunne tilhængerne hænge deres argumenter op på det.

 

Men det er jo langtfra tilfældet. Alligevel er der politikere som ser stormoskeen som et positivt udtryk for mangfoldighed, og de glæder sig over, at der er plads til forskellighed i Danmark. Men er det godt og positivt, bare fordi det er anderledes eller forskelligt fra noget andet? Spørgsmålet er da også i høj grad, eller det bør det være; Hvad bidrager det nye med? Er det værdifuldt og værd at samle på, og ikke mindst at samles om? Det mener jeg ikke, er tilfældet her.

 

Dansk-Islamisk Råd

Dansk-Islamisk råd bryder sig ikke om at blive kaldt islamistiske, men det er nu den eneste betegnelse, der passer på organisationen. Hvis Dansk-Islamisk Råd ikke er islamister, så er jeg nemlig paven i Rom, og jeg er ellers hverken kardinal eller katolik. Dansk-Islamisk Råd er den danske afdeling af Det Muslimske Broderskab, som er en global islamistisk organisation, der måske mest er kendt for indtil for nyligt at have siddet på regeringsmagten i Egypten og Tunesien og stadig har regeringsmagten i Gaza-striben.

 

Dansk-Islamisk Råd har desuden besluttet, at tv-stationen al-Jazeera og Hamas’ tv-station, Al-Aqsa-tv, skal kunne anvende studiefaciliteter i den nye moské. Al-Aqsa sender bl.a. børne-tv, der opfordrer børnene til at drage i hellig krig og begå selvmordsangreb rettet mod jødiske mål.

 

Dansk-Islamisk råd er en del af det europæiske netværk, der omkranser Det Muslimske Broderskabs forskellige nationale organisationer i Europa.

 

Det Muslimske Broderskab

Det Muslimske Broderskabs synspunkter er velkendte og repræsenteret af organisationens åndelig overhoved Yussuf al-Qaradawi, der blandt andet har diverteret med synspunkter som, at Holocaust er Allahs straf over jøderne, at Allah skal slå alle jøder ihjel, at terrorisme rettet mod jøder ikke alene er i orden men bør være dagens orden og at Israel skal udslettes fra jordens overflade. I Danmark er al-Qaradawi mest kendt for at have startet Muhammed-konflikten ved at udråbe Vredens Dag mod Danmark nogle måneder efter Jyllands Postens offentliggørelse af Muhammed-karikaturerne.

 

Qatars engagement i den nye moské er helt naturligt, eftersom netop Qatar og Det Muslimske Broderskab er allierede i forsøget på at islamisere nogle af de mere sekulære stater i den muslimske verden. Qatar har således overført betydelige summer såvel til det egyptiske Broderskabs-styre som Hamas-styret i Gaza-striben. Hamas er i øvrigt identisk med Det Muslimske Broderskabs afdeling i de palæstinensiske selvstyreområder.

Læs også
Danmark har fået en ny stormoské – Den Korte Avis har været på besøg

 

Men er det ikke bare hysteri, når Dansk Folkeparti finder det særligt kritisabelt at netop Det Muslimske Broderskab står bag den nye moské?

 

Næppe, for Det Muslimske Broderskab forlenes med en særlig styrke, når det netop er Det Muslimske Broderskab, der bliver den første indehaver af en “dansk” stormoské. Broderskabet kan dermed fremstå som en nationalt forankret organisation – og man skal ikke forvente sig, at de synspunkter, der bliver tilkendegivet i den nye moské vil være stort anderledes end dem, man kan høre al-Qaradawi udtrykke.

 

Dronningen er inviteret

Til maj åbner moskéen efter sigende med pomp og pragt. Selv Hendes Majestæt Dronning Margrethe II skulle efter sigende være forsøgt spændt foran Broderskabets propagandavogn – også emiren af Qatar skulle være inviteret. For Dansk Folkepartis vedkommende kan jeg sige det meget klart – modtager vi en invitation deltager vi ikke. Vi ønsker ikke at understøtte, at den islamistiske dagsorden, som Det Muslimske Broderskab repræsenterer, får en større stemme i Danmark. Jeg har med tilfredshed noteret mig, at den danske statsminister har takket nej til invitationen.

 

Jeg vil opfordre alle andre til at gøre sig samme tanker!

 

Ønsker man virkelig at stå side om side med repræsentanter fra en organisation, hvis åndelig overhoved ønsker det jødiske folk udslettet og som plæderer for selvmordsterrorisme.

 

Læs også
Video: Bønnekald med “Allahu akbar” gjalder ud over byen – nu siger indbyggerne råt for usødet, hvad de mener om det

Svaret burde egentlig være såre enkelt – men i en dansk kontekst er jeg desværre ikke sikker på, at det giver sig selv. Stormoskeen er til stor skade for integrationen.

 

Der er dem, der vil hævde, at det aldrig er gået bedre med integrationen, netop fordi kongeriget Danmark snart får en rigtig stormoske. Jeg røber nok ikke for meget ved at sige, at jeg ikke tilhører denne gruppe.

 

Jeg prøver engang imellem, at forstå hvorfor, nogle er så begejstret. Jeg tænker, at hvis dem, der stod bag moskebyggeriet, så bare i det mindste var nogenlunde fornuftige, hvis bare der var et eller andet træk ved bagmændene, som viste en slags imødekommenhed overfor det land, de påstår at høre til i, så kunne tilhængerne hænge deres argumenter op på det.

 

Men det er jo langtfra tilfældet. Alligevel hylder diverse politikere mm. stormoskeen som et positivt udtryk for mangfoldighed, og de glæder sig over, at der er plads til forskellighed i Danmark. Men er det godt og positivt, bare fordi det er anderledes eller forskelligt fra noget andet. Spørgsmålet er da også i høj grad, eller det bør det være; Hvad bidrager det nye med? Er det værdifuldt og værd at samle på, og ikke mindst at samles om? Det mener jeg ikke, er tilfældet her.

 

MF Martin Henriksen (DF), udlændinge- og integrationsordfører

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…