Danny Abdallah er udvist af Danmark for bestandig på grund af grov kriminalitet. Men han kan ikke blive sendt til Libanon, hvor han risikerer forfølgelse og straf, hvis han dukker op. Det forhindrer internationale konventioner, som Danmark er tilsluttet,
Derfor er han på ’tålt ophold’ i Danmark.
64 personer er for tiden i denne situation. Og nu viser det sig, at 32 af dem har begået kriminalitet, mens de var på tålt ophold.
Blæser på meldepligten
Danny Abdallah fik i 2003 en dom på 8 år for våbenbesiddelse, narkohandel, vold og afpresning og har været på tålt ophold i Danmark siden 2011.
Loven siger, at en person på tålt ophold har pligt til bo og/eller melde sig i Sandholmlejren hver dag, men den regel er i årevis blevet overtrådt af Abdallah og adskillige andre personer i samme situation.
Myndighederne oplyser, at alene i 2014 er der mere end 3.000 sigtelser af 43 personer for ikke at overholde meldepligten.
Danny Abdallah er en af dem, og han er fuldstændig ligeglad. Det er nemlig helt uden konsekvenser at blive væk.
’Jeg kan gøre det, jeg har lyst til’
Danny Abdallah har tidligere boet sammen med en kæreste i Frederikshavn i Nordjylland. Dengang fortalte han:
”Jeg har det godt, jeg kan stå op, når jeg har lyst, spiser når jeg har lyst, og der er ikke nogen der presser mig.” (TV2)
Tv2´s optagelse med Danny Abdallah er fra september. Her fortalte han også, at han ikke har været i Sandholmlejren siden november 2013.
”Nordsjællands Politi ringer en gang om måneden og fortæller, at jeg er sigtet for ikke at have overholdt min meldepligt og opholdspligt, og så siger jeg, ja det er rigtigt.” (TV2)
Flyttet i eget hus
Danny Abdallah er i mellemtiden flyttet til Ålborg, hvor han nu bor i hus, sammen med sine to hunde Mafia og Diva.
Hvis man klikker ind på Danny Abdallahs facebook-side kan man se, at han er meget stolt af sit nye hjem, et pænt moderniseret hus i to planer.
Men hvordan kan det egentlig være, at en person som Danny Abdallah kan have råd til både bil og hus og foder til to store hunde?
En person på tålt ophold må ikke arbejde, men får sin kost i Sandholmlejren samt lommepenge der udgør ca. 30 kr. om dagen.
Ny kriminalitet
Efter at Danny Abdallah blev løsladt i 2011, opholdte han sig til at begynde med i Sandholmlejren, hvor han hurtigt lagde op til at fortsætte den kriminelle løbebane.
En del af hans tid i Sandholmlejren gik desuden med at etablere en ny bande, hvoraf en del medlemmer blev rekrutteret blandt personer med bopæl i Sandholmlejren.
På et tidspunkt blev han taget med et skarpladt våben, og Sandholmlejrens ledelse besluttede derfor at mandsopdække ham med to vagter, for at beskytte de øvrige beboere og personalet i lejren. (Nordjyske)
Mandsopdækningen kostede 19.000 kr. i døgnet, hvilket er knap 7 mio. kr. på årsplan. (Ekstra Bladet)
Man kunne næsten få den tanke, at Abdallah bevidst og snedigt havde planlagt dette. I hvert fald førte det hundedyre arrangement til, at han til sidst kunne rømme lejren og rejse til Nordjylland.
Myndighederne vil næppe gøre noget som helst for at få ham tilbage til Sandholmlejren, hvis det betyder at han skal mandsopdækkes til 19.000 kr. i døgnet, og det ved Danny Abdallah.
Derfor slår han nu sine folder i det nordjyske. Han er stadig præsident for indvandrerbanden Den Internationale Klub (DIK), der efter sigende har som mål at samle alle indvandrerbander under et.
Danmark til grin: Udvist kriminel på tålt ophold annoncerer efter bandemedlemmer på facebook
Hvorfor stiger og stiger sigtelserne for misligholdelse af opholds- og meldepligt?
Højesteret fastslog i en principiel dom i juni 2012, at iranske Elias Karkavandi ikke længere kunne pålægges opholds- og meldepligten, fordi den udgjorde ”et uproportionelt indgreb” i hans bevægelsesfrihed, og dét strider mod menneskerettighederne.
Elias Karkavandi havde på daværende tidspunkt opholdt sig i Danmark på tålt ophold i 7 år.
Dommen betød, at Udlændingestyrelsen og Rigspolitiet nu skal gennemgå alle sager om tålt ophold hvert halve år for at revurdere, om det er rimeligt at opretholde de pågældendes opholds- og meldepligt.
Reglerne om opholds- og meldepligt blev indført i 2008 efter mordforsøget på Kurt Westergaard.
Center for udvisningsdømte og personer på tålt ophold i Danmark
Det har tidligere været fremme, at regeringen har ønsket at samle afviste asylansøgere, der venter på at blive sendt ud af Danmark, samt personer på tålt ophold i Danmark, så de er adskilt fra nytilkomne asylansøgere.
Samtidigt er det kommet frem, at halvdelen af de personer der opholder sig i Danmark på tålt ophold, har begået ny kriminalitet, dvs. 32 ud af 64 personer.
Flere partier har derfor foreslået, at der skal indføres elektroniske fodlænker til personer på tålt ophold, der begår ny kriminalitet.
Hvis sådan et center var en realitet, ville udvisningsdømte som Danny Abdallah formodentlig ikke have held til at opnå frit lejde i det nordjyske.