Danmark til grin: Danny Abdalla og andre udviste kriminelle lever det søde liv i Danmark på skatteydernes regning

Arkivfoto fra Facebook (Danny Abdalla til højre)

Danny Abdalla sidder henslængt i sofaen, mens han kæler for den ene af sine to hunde. Vi er i hans lejlighed i Frederikshavn. Egentlig skulle Danny Abdalla være i Sandholmlejren nord for København.

 

Her har han pligt til at melde sig, fordi han er dømt for vold, afpresning og narkokriminalitet. Kriminaliteten har været så grov, at han også er dømt til udvisning for bestandig.

 

Men den regel om meldepligt blæser den 44-årige Abdalla fra Libanon på. Han sidder i sin lækre lejlighed, mens han forklarer journalisten på TV2 Nyhederne, at den regel kan han virkelig ikke tage sig af.

 

“Jeg har ikke været til meldepligt siden november, og jeg har ikke tænkt mig at komme. Det kommer ikke til at ske….jeg kommer aldrig mere. De ringer en gang om måneden, det er spild af tid”, siger han til TV2.

 

Og det kan han roligt sige.

 

Systemet med meldepligt er reelt brudt sammen. De sidste 2½ år har der hobet sig 3000 sager op om brud på meldepligten.

 

De ligger nu og venter på at blive behandlet ved domstolene. (Jyllands-Posten)

 

Hos Nordsjællands Politi forklarer chefanklager Ida Sørensen, at sagerne har været i bero efter en dom i Højesteret, hvor myndighederne skulle tage meldingspligten op til revision igen, skriver TV2:

 

Så i to et halvt år har det ikke haft nogen konsekvens at bryde loven?

 

“Det kan du godt sige, vi har i hvert fald ikke ført sager til dom. Man skal tænke over, de er fordelt på færre mennesker, for nogle har mange forhold og mange sigtelser. Hvis man ikke overholder meldepligten, så bliver det til mange anmeldelser,” siger hun til TV 2.

 

Læs også
Mangeårig kriminalassistent: Udlændinge kræver stor politiindsats – men politiets øverste ledere vender det blinde øje til problemerne

Som i så mange andre sager springer man op og falder ned på, at det er landets lovgivende forsamling Folketinget, som har vedtaget loven. Det skete i 2008 som en reaktion på at den terrormistænkte tuneser, som havde truet Kurt Westergaard boede tæt på tegneren.

 

Resultatet er skræmmende:

 

– antallet af dybt kriminelle på tålt ophold vokser og er nu oppe på 67

 

– antallet af kriminelle på tålt ophold, der blæser på meldepligten vokser

 

– antallet af klagesager fra de kriminelle på tålt ophold vokser

 

– antallet af kriminelle på tålt ophold, som begår ny kriminalitet vokser

 

Læs også
Udsigt til politisk drama om udlændingepolitik mellem Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen

– skatteydernes udgifter til kriminelle udlændinge stiger

 

Et system bestemt af konventionerne

Udlændinge, som begår meget alvorlig kriminalitet i Danmark, bliver udvist for bestandigt. Men det kan de fleste tage helt roligt, da de aldrig bliver udvist.

 

Men mange af dem kommer fra lande, hvor der er risiko for at de får en dødsstraf eller bliver udsat for tortur. Og de siger, at det kan ramme dem, hvis de vender tilbage. Det kan det måske også, hvis de der har begået grov kriminalitet, krigsforbrydelser og lignende.

 

Men i Danmark er de i sikkerhed. Vi kan ikke sende dem tilbage. Årsagen er de konventioner, vi har skrevet under på.

 

Derfor må de opholde sig i Danmark på såkaldt “tålt ophold”. Det skulle egentlig være et ophold på skrabede betingelser, hvor man dagligt – eller meget ofte – skal melde sig i Sandholmlejren. Det skulle give myndighederne sikkerhed for, at man havde styr på, hvad de hårde kriminelle foretager sig, når de nu ikke kan sendes ud af landet.

 

Men systemet er besværligt for myndighederne. De skal bruge ressourcer på at tage imod de kriminelle, der skal melde sig. Og det er besværligt for de kriminelle. Danny Abdalla ville have svært ved at bo i lejligheden med sin kæreste i Frederikshavn, hvis han skulle melde sig hver dag.

Læs også
Højesteret ophæver opholdspligten og slipper kriminelle på tålt ophold løs på den sagesløse befolkning – politikerne svigter

 

Øget kriminalitet

Men et af resultaterne af systemet er, at de kriminelle på tålt ophold begår ny kriminalitet. Omkring en tredjedel har begået kriminalitet. (TV2)

 

Politisk afmagt

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti rasede i TV2 og har kaldt justitsminister Karen Hækkerup i samråd. Og justitsministeren bedyrede, at hun ikke bryder sig om tilstandene og nu vil fremskynde at der sker noget.

 

Det har skiftende justitsministre sagt igen og igen.

 

Den Korte Avis har skrevet om Danny Abdalla og den svigtende meldepligt i adskillige artikler det sidste 1½ år.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…