Ny rapport har chokeret franskmændene: Et flertal i fængslerne er “kulturelle og religiøse” muslimer

Foto: Colourbox

En ny chokerende rapport om de franske fængsler viser, at 60% af de indsatte må betegnes som tilhængere af muslimsk kultur og religion. Det skal ses i forhold til, at de fleste undersøgelser anslår antallet af muslimer i Frankrig til at være 8 – 10% svarende til 5-6 millioner.

 

Offentliggørelsen af det enorme antal muslimer i de franske fængsler anses som en ophævelse af et mangeårigt tabu. At Frankrig således har 40.000 muslimer i fængslerne, er kommet som et chok for de fleste.

 

Rapporten ”For en omfattende antiradikalisering af fængslerne” er lavet Guillaume Larrivé, som er valgt for det store borgerlige parti UMP i departementet Yonne og som er ordfører for budgettet for fængselsvæsenet.

 

Man har besøgt en række fængsler og delegationen har ud over ledelsen af fængslerne omfattet repræsentanter fra DCRI (tjenesten imod terrorisme) og medlemmer af det muslimske samfund i Frankrig. Man har også spurgt ambassaderne for Tyskland, Belgien, Spanien, Italien, Holland og UK.

 

Usynlig radikalisering

Rapporten mener, at flere hundrede af de muslimske indsatte er blevet radikaliserede. Til gengæld er de ydre tegn på radikalisering næsten forsvundet, man er langt mere diskret missionerende.  ”Denne strategi med fortielse eller camouflage betegnes af nogle radikale som ”Taqyia” (Muslimens rets til at lyve over for de vantro i Islams tjeneste) ”

 

Guillaume Larrivé erkender, at ”udøvelsen af religion i fængslerne bør respekteres, og bør ikke forveksles med ekstremisme, som udnytter religionen til at gå ind for vold og had”.

 

Hans pointe er utvetydig: ”Misbrug af den muslimske tro, som den islamistiske radikalisering, er særligt problematisk i fængsler med et stort flertal af personer med muslimske tro.

 

Hjemvendte jihad-krigere

I en analyse til det franske justitsministerium af fransk-iranske sociolog Farhad Khosrokhavar, skønnes 50% til 80% af de muslimske indsatte at komme fra de franske ghettoer eller politisk korrekt: ”quartiers sensibles” (udsatte områder).

 

Fængslingen af et større antal individer, som kommer tilbage til Frankrig fra ”Djihad” var ikke forventet i Justitsministeriet. (Bemærk at porteføljesammensætningen er anderledes i Frankrig end i Danmark).

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Motiv?

 

”De ca. 50 personer, som er fængslet af antiterror tribunalet i Ile-de-France (Storparis) er spredt på forskellige fængsler; men er ikke nødvendigvis isoleret fra andre fanger,” beklager Guillaume Larrivé.

 

Det anslås, at næsten 1.000 personer, som enten er franske statsborgere eller har opholdstilladelse i Frankrig er rejst til Syrien og Irak. Af dem har 350 direkte kæmpet i terrorgrupper. Af de 118 jihad-krigere, som er vendt tilbage, er 114 anholdt.

 

Rapporten udtrykker bekymring for ”infektionen” fra de hjemvendte til de mange andre indsatte. Der foreslås øget overvågning på mange planer.

 

Oprustning

Også manglen på godkendte imamer omtales. Selv om antallet af imamer er steget kraftigt i 2014, så er der fortsat kun 178 imamer ud af i alt 1.470 religiøse vejledere.

 

For at fuldende cirklen foreslår Guillaume Larrivé dannelsen af specialiserede enheder for antiradikalisering (USAR) af indsatte, som vender tilbage fra jihad. Muligheden for ransagninger af de indsattes boliger og begrænsninger i adgangen til telefonnettet.

Læs også
”De kalder os hvide svin”

 

Man skulle tro, at det var indlysende og det ville også gøre livet i fængslerne mindre hårdt.

 

Kilde:

http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2014/10/22/01016-20141022ARTFIG00314-un-rapport-explosif-sur-l-islam-radical-dans-les-prisons-francaises.php

 

Jørgen Nielsen, Frankrig 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…