Bruger skattekroner på at få skattekroner: Kommune og region åbner lobbyistkontorer i Bruxelles

Foto: Colourbox

Københavns Kommune og Region Hovedstaden opretter EU-kontor i Bruxelles, i øvrigt noget rigtig mange andre byer og regioner har. Formålet er at skaffe sig lettere adgang til den bugnende EU kasse i Bruxelles.

 

Måske umiddelbart meget tilforladeligt, men lad os prøve at sætte de kommunale EU-kontorer i rette perspektiv.
Skattekroner for at få skattekroner
EU har penge. Rigtig mange penge endda. Ganske vist har EU aldrig nogensinde tjent en eneste krone – eller euro – ærligt og redeligt. Det er nemlig borgernes skattekroner, der disponeres over. Ja, EU kassen er blevet så bugnende, at selv stenrige kommuner som København fristes af den. Altså beslutter kommune og region at bruge skattekroner på at få fat i flere skattekroner.

 

Hvor kommer skattekroner fra? Ikke fra lokalpolitikerne i regions- og byråd. Heller ikke fra parlamentsmedlemmer, kommisærer og ministerrådsmedlemmer i EU.

 

Skattekroner kommer fra dig og mig. Fra dem, der driver og arbejder i virksomhederne. Det er i virksomhederne, værdierne i samfundet skabes.

 

Husk på, at lokalpolitikere og EU-parlamentarikere ikke i sig selv skaber værdi, de omfordeler bare. Derfor er det fuldstændig absurd, ja direkte forkasteligt, at man bruger kommunale skattekroner på at spille med i lotteriet om EU-skattekroner.

 

Skattekroner skal bruges på mennesker, ikke systemer

Politikere bør være meget mere varsomme, når de omgås skattekroner. Det er altså ikke bare en buffet, hvor man som politiker kan rage til sig for at fremme egne interesser. Alligevel opfører en del politikere sig sådan. Jævnfør blot Frank Jensens (S) nye EU-kontor eller Morten Helveg Petersens (RV) hang til el-biler, for at tage to højaktuelle eksempler.

 

Kønnere bliver historien ikke af, at vi hjemme i København har masser af mennesker, der virkelige har behov for en støttende hånd. Her er hjemløse, psykisk syge og gadeprostituerede, hvis rettigheder igen og igen negligeres. De mennesker hjælpes ikke meget af Københavns Kommune.

 

Det er frivillige organisationer som Gadejuristen, der trækker den tunge del af læsset. Men pyt. Hr. Overborgmester vil altså hellere have et lobbyist-kontor i Bruxelles.
Jamen Frank Jensen, for pokker. Lad os dog først tage os af menneskene omkring os, inden vi begynder fodre bureaukrater i Bruxelles. Også selvom Københavns Kommune efter et århundredes socialistisk styre ikke har formået at finde løsning på de sociale problemer, der vitterligt findes i byen.

 

Hold nu op med at tænke i systemer, bevillinger, kontorer og kasser. Tænk i stedet på borgerne.

 

Vi bør være politikere for arbejderne, de syge, bankdirektørerne, de handicappede, virksomhedsejerne, kassedamerne, skolelærerne, de gamle, lastbilchaufførerne og hvad mennesker nu ellers er i af situationer.

 

Kort og godt. Vi bør være politikere for borgerne, før vi er politikere for bureaukraterne.

Læs også
Protestvalg i EU: Fra indvandrerkritik til grønne holdninger

 

Sabeena Sareen er kandidat for Liberal Alliance til Europaparlamentsvalget

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…