Boykot VM i Qatar i 2022

Foto: Colourbox

 

På fire år er 1.380 arbejdere omkommet under bygningen af de nye anlæg til VM i fodbold i Qatar i 2022. Mange flere vil nå at dø i de næste otte år.

 

Uanset om man mener, at fodbold er vigtigt eller ej, så kan det ikke være så vigtigt, at det kan legitimere tab af menneskeliv. Og tab af så mange menneskeliv for at finde en verdensmester i fodbold er fodboldens største skandale nogen sinde.

 

Fodbold er og bliver en sportsgren, og sport skal skabe glæde, bringe mennesker sammen i fair konkurrence og skabe sundhed for krop og sjæl.

 

Men diskussionerne om VM i Qatar handler slet ikke om dette, men derimod om, hvorvidt VM i 2022 skal gennemføres om sommeren eller om vinteren på grund af den ekstreme varme i Qatar om sommeren!

 

Udsynet hos fodboldens ledere er erstattet af simpel pengegriskhed.

 

Dansk Boldspil Union er tilsyneladende totalt lige glade med enhver form for moral.

 

Formanden Jesper Møller konstaterer blot, at ”der er alene tale om en sportslig beslutning. Så længe regering og Folketing ikke boykotter Qatar, så gør vi det heller ikke. Det har været vores holdning hele tiden.” (Ekstra Bladet 31. oktober 2014)

 

Nej, DBU, det handler ikke om at boykotte Qatar, for det tager regeringen sig ganske rigtigt af, det handler derimod om at boykotte VM i fodbold i 2022!

 

Og dét er ikke kun en sportslig beslutning, men i allerhøjeste grad et moralsk spørgsmål:

 

Vil DBU eller vil DBU ikke være med til trække fodbolden ned i det dybeste søle og lukke øjne og ører for, at 1.380 mennesker er døde? Foreløbig.

Læs også
Nordisk vikinge VM håndbold møde i Boxen i Herning i aften

 

DBU har som ethvert menneske et selvstændigt ansvar for at sige fra, helt uanset hvad regering og Folketing mener.

 

Vi – også vi der elsker fodbold – må simpelt rejse en storm af protester over for Dansk Boldspil Union og kræve, at et dansk fodboldlandshold ikke under nogen omstændigheder skal deltage i denne dans på de dødes grave.

 

 Jørgen Lenger har nu oprettet en facebook-gruppe for at få opmærksomhed om sagen. https://www.facebook.com/boykotqatar2022/posts_to_page?notif_t=wall

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…